x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Proiect de alimentare cu apă și canalizare, în Suceava

Proiect de alimentare cu apă și canalizare, în Suceava

16 Dec 2019   •   17:56
Proiect de alimentare cu apă și canalizare, în Suceava
Sursa foto: Lucian Alecu

Cele mai importante proiecte concepute pentru a se finanța prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) sunt continuate de actualul guvern. Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș, a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Suceava.

Marcel Boloș și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au semnat, astăzi, la sediul MFE, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava în perioada 2014-2020”, finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). 

Proiectul, cu o valoare de de aproximativ 243,4 mil. euro (105,7 milioane pentru apă potabilă și 128,7 milioane - canalizare) va face posibilă conectarea la sistemul de apă și canalizare a peste 200.000 locuitori, fiind implementat în 14 Unități Administrativ Teritoriale (UAT) din județul Suceava.

În anul 2017, 75% din locuitorii din aria de implementare a proiectului erau conectați la un sistem de alimentare cu apă și 65% locuitori beneficiau de apă potabilă. În ceea ce privește racordarea la un sistem de canalizare, 52% locuitori din aria proiectului beneficiau de astfel de servicii la standarde europene.

Prin finanțarea și implementarea unor astfel de proiecte, România asigură conformarea cu prevederile Directivei 98/83/CE în ceea ce privește calitatea apei prin extinderea/reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă în localitățile din județ, precum și conformarea cu prevederile Directivei 91/271/CEE prin îmbunătățirea colectării și epurării apelor uzate din aglomerările mai mari de 2.000 locuitori echivalenți.

×
Subiecte în articol: Ioan Marcel Boloș