x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii 700 de angajați de la Omniasig au declanșat un conflict de muncă

700 de angajați de la Omniasig au declanșat un conflict de muncă

05 Iun 2020   •   18:55
700 de angajați de la Omniasig au declanșat un conflict de muncă

Peste 700 de salariați ai Omniasig declanșează conflictul colectiv de muncă. Angajații acuză că nu au primit de 2 ani nicio creștere salarială.

Decizia vine în urma eșuării negocierile începute pe data de 5 februarie 2020 și a refuzului conducerii de a răspunde favorabil revendicărilor angajaților.

Sindicatul Omniasig a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă București pentru concilierea conflictului colectiv de muncă.

Salariații sunt nemultumiți deoarece, în ultimii doi ani, compania nu a mai acordat nicio creștere salarială și dorește ca în continuare timp de doi ani să nu acorde nimic.

„Revendicările principale ale salariaților se referă la o majorare salarială de 10% care să acopere inflația din perioada 2016-2019, creșterea valorii tichetelor de masă de la 9,57 lei/zi la 15 lei/zi și majorarea cuantumului unor bonusuri și prime acordate la nivelul companiei cu diverse ocazii”, a anunțat sindicatul.

Salariații sunt hotărâți să parcurgă toate formele de protest prevăzute de lege dacă pe parcursul concilierii nu se va ajunge la o înțelegere.

Compania nu a emis, până la această oră, un punct de vedere.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Omniasig