x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Avertismentul unui CEO: Ajungem la 2 milioane de şomeri dacă nu ne întoarcem la muncă!

Avertismentul unui CEO: Ajungem la 2 milioane de şomeri dacă nu ne întoarcem la muncă!

22 Apr 2020   •   22:21
Avertismentul unui CEO: Ajungem la 2 milioane de şomeri dacă nu ne întoarcem la muncă!

Dacă restricțiile vor continua și după 15 mai, numărul șomerilor s-ar putea dubla, avertizează Bogdan Badea, directorul unei firme de recrutări din România. Acesta susține că firmele trebuie să îşi reia activitatea cât mai repede pentru ca economia să repornească

Directorul unei firme de recrutări din România, Bogdan Badea, spune că peste un milion de angajați din sectorul privat au fost afectați de criza provocată de COVID-19 și că, dacă restricțiile vor fi prelungite mult după data de 15 mai, numărul lor s-ar putea dubla.

„Sunt în acest moment peste un milion de români afectaţi în mediul privat din cele 4 milioane, dacă vom continua mult după 15 mai, riscăm să ajungem mult mai rău, poate la chiar la 2 milioane de oameni afectaţi de această criză”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro.

Potrivit acestuia, sunt unități de producție în care activitatea nu poate fi desfășurată de la distanță, dar măsurile de protecție a angajaților pot fi asigurate.

„Sunt acele companii care nu pot să muncească de acasă şi nici nu pot să muncească alternativ, să luăm exemplu o fabrică. Acolo cred că măsurile de distanţare socială, măştile, mănuşile şi tot ce înseamnă zona de securitate şi siguranţă în cazul acesta se pot aplica şi acele companii pot relua producţia astfel încât să ducă la sfârşit procesul de producţie, să poată să vândă produsele şi în acelaşi timp să genereze venituri, iar din acele venituri să poată să plătească salarii pentru oamenii din companie”, a mai spus Badea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că, după data de 15 mai, românii vor fi mai semna declaraţii pentru a ieşi din casă, dar că vor exista în continuare unele restricţii. Unele companii au început deja să caute oameni prin interviuri video.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: şomeri