x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Ministrul Muncii, despre șomajul tehnic: Primele plăți au fost făcute, așteptăm rectificarea bugetară

Ministrul Muncii, despre șomajul tehnic: Primele plăți au fost făcute, așteptăm rectificarea bugetară

15 Apr 2020   •   18:45
Ministrul Muncii, despre șomajul tehnic: Primele plăți au fost făcute, așteptăm rectificarea bugetară

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, în ședința de Guvern, că primele plăți pentru beneficiarii șomajului tehnic au fost făcute, însă pentru a continua este nevoie de rectificarea bugetară. 562.000 de români sunt în șomaj tehnic, iar alți 74.000 au depus cerere al AJPIS-uri.

Violeta Alexandru a declarat că prima parte dintre beneficiarii șomajului tehnic a încasat deja banii.

„Prima parte dintre cei care nu au adresat solicitări au și primit banii în cont, atât beneficiarii sumelor gestionate de Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, cât și cei care au depus cerere la AJOFM-uri. Solicitări la nivelul zilei de astăzi (miercuri – n.r.) pe tot cuprinsul țării de la toate AJOFM-urile sunt puțin peste 550.000, practic 562.000 de salariați. E vorba de cererile depuse de companii pentru salariații cărora li s-a suspendat temporar contractul de muncă, adică i-a înscris în șomaj tehnic (...). Primele plăți din rezervele instituțiilor au fost făcute, așteptăm rectificarea bugetară. Toate documentele sunt la zi, procesate, verificate, (...) suntem pregătiți. Ce ne lipsește în acest moment este rectificarea bugetară pentru a opera toate plățile celor care ne au adresat solicitări și care au trecut prin verificare”, a spus Alexandru.

Ministrul Muncii a mai spus că la Agențiile Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) sunt un total de 74.000 de solicitări pentru șomaj tehnic.

„E vorba despre persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale și alți profesioniști în sensul codului civil. Și aici din rezervele AJPIS-urilor stau făcut deja primele plăți. Documentele sunt procesate. Așteptăm rectificarea pentru a putea face un volum consistent, pentru că toate actele sunt pregătite pentru a da drumul la plățile suplimentare”, a mai spus Alexandru.

Violeta Alexandru a propus, în ședință, să fie completată lista beneficiarilor de șomaj tehnic cu alte categorii despre care există informații că sunt afectate de criză.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru