x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Piata muncii Slujbe in Qatar si in Germania

Slujbe in Qatar si in Germania

25 Ian 2005   •   00:00

LOCURI DE MUNCA
Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca organizeaza preselectie pentru slujbe in Qatar si Germania. Inscrierile in baza de date vor avea loc in Sibiu si in Bucuresti.
CRISTIAN PETRU

INSCRIERE. Preselectiile pentru locurile de munca in strainatate vor avea loc in Bucuresti si in Sibiu
Persoanele care vor sa munceasca in strainatate pot participa la preselectiile organizate de catre Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca in Bucuresti si in Sibiu pentru slujbe in Germania si Qatar. La sediul din Bucuresti, Strada Valter Maracineanu numerele 1-3, in perioada 1-4 februarie, persoanele cunoscatoare de limba engleza, nivel bun si foarte bun, pot pleca la munca in Qatar. Se pot prezenta la preselectie cei care au diplome in meseriile de analist supraveghetor (minimum 15 ani experienta in intretinerea analizorilor in cadrul unor fabrici de procesare petrochimice etc.), maistru de analizori de procese (instruire postliceala de minimum 2 ani, experienta in sisteme tehnice si analizoare de procese; minimum 10 ani experienta diversa in intretinerea fabricilor de hidrocarburi etc.), maistru de sisteme de foc si gaz (minimum 2 ani instruire postliceala formala intr-o disciplina tehnica de vanzare a sistemelor de foc si gaz cu instruire orientata spre cumparator etc.) si tehnician analist (diploma sau certificat tehnologic de la o institutie recunoscuta; minimum 5 ani experienta in fabrici de procese petrochimice; minimum 3 ani experienta in intretinerea cromatografelor de procese gazoase si echipament de conditionare a mostrelor din fabrici de hidrocarbon si proceduri asociate etc.).

SPECIALIZARI. La inscrierea in baza de date mai pot participa persoane calificate ca tehnician de gaz si foc (diploma/certificat tehnologic de la o institutie recunoscuta; minimum 5 ani experienta in fabrici de procese petrochimice, cu rol in intretinere etc.) si tehnician de masuratori (diploma/certificat tehnologic de la o institutie recunoscuta; minimum 5 ani experienta in fabrici de procese petrochimice, cu rol in intretinere; minimum 3 ani experienta cu echipament fiscal de masuratori; sa poata calibra/valida echipament de masuratoare la standardele ISO 9000 si MPMS etc.).

SIBIU. Cunoscatorii de limba germana, nivel bun si foarte bun, pot particpa la preselectia organizata in perioada 31 ianuarie-4 februarie la Sibiu, la sediul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, din Strada Morilor numarul 51A, pentru locuri de munca sezoniere, dar si pentru lucratori oaspeti (18 luni). Pentru slujbele pe o perioada de un an si jumatate se pot prezenta la preselectie persoanele calificate in meseriile de asistenti medicali (varsta maxima 40 ani, absolventi ai unei scoli postliceale de specialitate cu durata de 3 ani si cu o vechime de minimum 2 ani in activitate), vanzatoare pentru produse alimentare (comert cu amanuntul, varsta maxima 40 ani, cu o vechime de minimum 2 ani in activitate, dovedita prin cartea de munca), agricultori (varsta maxima 40 ani si 6 ani experienta dobandita prin conducerea unitatilor agricole proprii) si gradinari (maxim 40 ani, cu o vechime de minimum 2 ani in activitate).

Cei care vor sa beneficieze de un contract de munca sezoniera trebuie sa aiba experienta in domeniile agricol (maximum 40 de ani) si hotelier (varsta maxima 40 de ani). De asemenea, pot munci 9 luni in Germania in montarea si demonatarea caruselului mobil pentru fast-food barbatii cu varsta cuprinsa intre 22 si 35 ani, care au carnet de conducere pentru camion si nu au rau de inaltime.

INFORMATII SI CONDITII. Pentru mai multe informatii despre locurile de munca in strainatate, precum si toate conditiile care trebuie indeplinite de catre cei care vor sa munceasca in Qatar puteti accesa adresa de Internet a OMFM, www.omfm.ro. Persoanele care vor prezenta documente falsificate, fie prin stergerea sau adaugarea in mod intentionat a unor date din cuprinsul inscrisului, fie prin contrafacerea intregului inscris, la inregistrarea dosarului personal in banca de date a OMFM vor fi denuntate organelor abilitate pentru cercetarea penala si pedepsirea faptelor comise. Depunerea dosarului constituie primul pas in procesul de recrutare si plasare a fortei de munca in strainatate.

INSOTITORI DE BORD
Astazi este ultima zi in care cei care vor sa lucreze ca personal navigant aeronave- insotitori de bord aeronave in Qatar pot participa la preselectia organizata de Oficiul pentru Migratia Fortei de Munca la sediul din Bucuresti. La preselectie pot participa numai persoanele cunoscatoare de limba engleza nivel bun si foarte bun si care au lucrat ca insotitor de bord sau au experienta ca asistenti medicali, lucratori hotelieri sau in relatii cu publicul. Solicitantii trebuie sa aiba varsta intre 20 si 30 de ani, inaltime cuprinsa intre 175 si 180 centimetri, greutate normo-ponderala si prezenta agreabila.

ACTE
Dosarul pentru preselectiile organizate de OMFM trebuie sa contina:
  • Copie BI;
  • Copie pasaport;
  • Fisa personala (tipizat OMFM);
  • CV in limba romana (tipizat OMFM) (si nemteste pentru cei care vor sa munceasca in Germania);
  • Copie legalizata a certificatului de absolvire si/sau calificare (si traducerea in nemteste pentru cei care vor sa munceasca in Germania);
  • Copie legalizata a cartii de munca (toate paginile scrise si traducerea in nemteste pentru cei care vor sa munceasca in Germania);
  • Adeverinta de la medicul de familie care sa ateste ca solicitantul este clinic sanatos;
  • Cazierul judiciar in original;
  • Declaratie pe proprie raspundere legalizata notarial din care sa rezulte ca solicitantul nu beneficiaza de pensie de invaliditate;
  • doua fotografii tip pasaport;
  • pentru un loc de munca in agricultura trebuie sa pre-zentati un document care sa ateste experienta in acest domeniu si separat traducerea acesteia in limba germana, efectuata de un traducator autorizat.
  • ×
    Subiecte în articol: cariera germania minimum experienta munca