x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ada Milea

Astăzi e ziua ta, Ada Milea

de Dana Andronie    |    05 Aug 2014   •   00:09
Astăzi e ziua ta, Ada Milea
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
“Nu cred în patriotismul care se rezumă la fluturarea unui steag”
Se simte mereu Habarnam!
Mai are un an şi schimbă prefixul. Astăzi, Ada Milea împlineşte 39 de ani. “Mă schimb, într-un fel, şi rămân aceeaşi, în alt fel. Bine că există mister pe lume şi putem să ne gândim că <> n-are cum să fie mai rău decât înainte de a ne fi născut. Sau... are cum, haha, dacă facem tâmpenii. Sau... cine ştie?! Eu tot sper că mă îmbunătăţesc, dar habar n-am dacă printre lucrurile cu adevărat importante îmbunătăţirile astea contează vreun pic”, ne-a spus sărbătorita.

Am avut curiozitatea să o întreb de câte ori s-a simţit în viaţă precum personajul din poveste Habarnam? Iată ce a răspuns: “Ca personajul, haha, nu-mi amintesc să mă fi simţit vreodată. Ca numele lui... mă simt mereu. Habar n-am cum am ajuns, în studenţie, la un festival de muzică folk, la Reghin. Comisia de preselecţie, sobră, avea în frunte un domn în costum alb, oripilat că am îndrăznit să fiu atât de nemelodioasă. Un singur om din juriu a reacţionat diferit, râdea fără să ţină cont de oripilarea şefului: dl. Ivaniţchi. Dacă nu era râsul lui, n-ajungeam la public şi habar n-aveam că publicul poate reacţiona altfel decât domnul în costum alb”.

Ada recunoaşte că, fără seriozitate, n-ar valora nimic lipsa ei de seriozitate, aşa că se ia în serios tocmai pentru că nu se ia în serios. Aceasta este Ada Milea şi tot ceea ce face, că vrea sau nu,  face pentru România. “Şi atunci când lucrez în străinătate... şi când mă exprim într-o altă limbă... Toate taxele pentru România se strâng, pentru a fi risipite de  iresponsabilii care uită tocmai de ea. Nu cred în patriotismul care se rezumă la fluturarea unui steag şi la nişte gogoşi de vorbe. Eu cred că eşti patriot doar dacă îţi pasă. Romania face tot mai puţin pentru noi, fiindcă ne purtăm cu ea de parcă n-ar fi <> noastră. Parcă, biata de ea, ar fi un loc din care se poate fura la nesfârşit, în care şmecherim (în loc să muncim) şi în care poate fi aruncat oricât gunoi”.

×
Subiecte în articol: Ada Milea