x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Florin Piersic

Astăzi e ziua ta: Florin Piersic

de Luminita Ciobanu    |    27 Ian 2015   •   01:04
Astăzi e ziua ta: Florin Piersic

Genialul actor Florin Piersic adaugă, la 27 ianuarie, în pomul vieţii sale, încă o floare. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“Am dat oamenilor mult şi am primit înzecit de la ei”
În luna noiembrie a anului trecut, Universitatea de Vest din Timişoara i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa Artis. Florin Piersic – uriaş actor al scenei româneşti, atins de pană îngerească – este unul dintre marii români dăruiţi de Dumnezeu neamului nostru, aşa cum sublinia maestrul Radu Beligan: “Florin Piersic este cadoul pe care l-a făcut Dumnezeu României”. Dăruirea lui Florin Piersic, în fiecare rol, a fost întotdeauna maximă, iar bucuria transmisă publicului spectator a avut aceeaşi măsură. “În «Dulcea pasăre a tinereţii», a lui Tenesse Williams, piesa în care parteneră îmi era minunata Carmen Stănescu, spuneam aşa: «Lady, am dat oamenilor mai mult decât am primit de la ei». Astăzi, pot spune aşa: «În întreaga mea viaţă şi profesie, am dat oamenilor mult şi am primit înzecit de la ei», ne-a mărturisit Florin Piersic.

În toamna anului trecut a susţinut două spectacole la Londra, la Leister Square Theatre. Recitalul «Florin Piersic... pur si simplu!», pe care l-a susţinut şi în Canada, în Israel, în Austria, în Elvetia şi în Irlanda, a fost primit cu ropote de aplauze, urmând a fi pus în scenă şi la Paris în luna mai a anului în curs.

Din preaplinul sufletului său au izvorât poveşti de viaţă, iar Florin Piersic le-a împărtăşit publicului cu drag.

Anul acesta, de ziua de naştere, va fi sărbătorit de colegi, de prietenii apropiaţi, de familie dar şi de public, la Teatrul Tineretului de la Palatul Copiilor din Capitală, unde Florin Piersic va pune în scenă, alături de Medeea Marinescu, spectacolul “Străini în noapte”.

×