x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Dăruieşte o icoană de mărţişor”, o campanie social-filantropică la biserica Sf. Pantelimon- Foişorul de Foc

“Dăruieşte o icoană de mărţişor”, o campanie social-filantropică la biserica Sf. Pantelimon- Foişorul de Foc

de Luminita Ciobanu    |    26 Feb 2014   •   13:27
“Dăruieşte o icoană de mărţişor”, o campanie social-filantropică la biserica Sf. Pantelimon- Foişorul de Foc

Sub numele “Dăruieşte o icoană de mărţişor”, duminică, 2 martie 2014, orele 11:30, la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti se va desfăşura prima etapă a campaniei social-filantropice Masa brâncovenească.

Ucenicii atelierului de pictură din cadrul Şcolii de duminică “Ateneu brâncovenesc”, de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc, vor încerca să-i convingă pe cei apropiaţi ca, în loc demărţişoare, să achiziţioneze şi să ofere celor dragi câte o copie după icoanele realizate de ei.

Proiectul “Ateneu brâncovenesc”, ce se desfăşoară în cadrul Şcolii de duminică de la biserica Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc din Bucureşti, este realizat de membrii activi ai Centrului Cultural Ateneu Parohial (cca. 28 de copii şi tineri) sub coordonarea părintelui Bogdan-Aurel Teleanu şi a doamnei profesoare Anamirela Anghel în favoarea persoanelor vârstnice şi singure din parohie, a persoanelor bolnave, internate în Aşezământul Sfântul Nectarie din  incinta bisericii Sfântul Pantelimon – Foişorul de Foc, a celor 25 de copii din două apartamente sociale şi a celor peste 300 de tineri cu handicap neuropsihic aflaţi în cele două internate, toate aflate în grija pastoral-duhovnicească a parohiei Sf. Pantelimon-Foişorul de Foc.

Obiectivul principal al proiectului amintit îl reprezintă organizarea Mesei brâncoveneşti (în valoare de 1.800 lei), în ziua de 22 martie, pentru circa 400 de persoane aflate în impas, de către cei 28 de membri ai Centrului Cultural Ateneu parohial. În acest scop, membrii Centrului Cultural Ateneu parohial vor iniţia o colectă pentru fondul "Stop însingurării". Sumele de achiziţionare a icoanelor nu sunt fixe, ci în funcţie de posibilităţile fiecărui donator, fiind contribuţii benevole în favorea celor bătrâni şi singuri din parohie.

Ucenicii Şcolii de Duminică de la biserica Sf. Pantelimon - Foişorul de Foc intenţionează să participe la Concursul naţional de proiecte adresat copiilor din grupele de cateheză ale parohiilor din ţară implicate în programul catehetic “Hristos împărtăşit copiilor”, organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române sub titlul “Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine”.


×