x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Operatiunea Ceata si fum Rapid – Dinamo / Avancronica peluzelor

Rapid – Dinamo / Avancronica peluzelor

21 Apr 2007   •   00:00
Rapid – Dinamo / Avancronica peluzelor

Proaspat calificati in finala Cupei Romaniei, giulestenii privesc cu incredere meciul cu Dinamo. Un rezultat bun impotriva rivalilor din soseaua Stefan cel Mare le-ar consolida pozitia privilegiata in fata Stelei, grupare cu care se lupta de la distanta pentru a-si asigura un loc in viitoarea editie a cupelor europene. Echipa se misca destul de bine si vine dupa o serie de succese care au intarit-o moral.

De cealalta parte, dinamovistii, cu un avans linistitor in fruntea clasamentului, sunt relaxati. Au invins dupa aproape 18 ani in Ghencea, au inregistrat un succes important pe teren propriu contra celor de la FC Arges, succes obtinut in extremis si toata suflarea ros-alba nu poate concepe altceva decat victoria pe taram rapidist.

Se anunta asadar un joc interesant, singurul neajuns al acestei intalniri constituindu-l lipsa suporterilor. De altfel, acesta este subiectul de nemultumire al ambelor tabere, atat fanii rapidisti cat si „cainii” fiind dezamagiti de faptul ca sunt obligati sa urmareasca meciul doar la televizor.

Dupa cum v-a obisnuit in ultima vreme, Jurnalul Online prezinta opiniile celor doua grupuri de suporteri, asa cum sunt ele exprimate de catre site-urile acestora.
  • Jurnalul Online
  • E pacat sa stai acasa la un asemenea meci

  • articol realizat de www.fzr.ro – site-ul suporterilor rapidisti

    Eu merg in mod constant, cu abonament, la a doua, din 1996. Adica de pe la 15 ani.. Faptul ca se injura si lumea pune suflet mie mi se pare de-a dreptul un delir, nu prea ai unde sa vezi atata suflet si pasiune puse pe tava ca la meciurile Rapidului.

    De la copii de 5 ani pana la oameni de 80 de ani, toti sufera si se bucura pentru Rapiduletul nostru si o fac din dragostea nebuna, nebuna, pentru Rapid. Am vazut oameni in toata firea plangand pe stadion si bucurandu-se ca niste copii. E uimitor sa vezi cum se bucura si sufera impreuna atatia oameni pe care nu-i leaga practic nimic, nu se cunosc, dar sunt cu totii rapidisti. Spectacolul pe care-l ofera tribuna din Giulesti e inimaginabil, doar ca trebuie sa stii sa-l privesti. Uneori e cu mult mai mult decat ce se ofera in teren.

    Rapidul e un spectacol. Cel mai frumos pe care-l poti vedea pe un stadion de fotbal. E pacat ca vom fi nevoiti sa stam acasa, iar cei vinovati nu sunt pedepsiti de nimeni. Vinovati sunt cei care arunca in teren, dar in aceeasi masura sunt vinovati si cei de la federatie, liga, cluburi sau fortele de ordine, pentru ca nu au intervenit direct, pentru a stopa acest fenomen. Lipsa totala de organizare si haosul din fotbalul romanesc este datorat in principal incompetentei existente in randul conducatorilor.

    Ar trebui sa ne para rau ca nu putem sa ne vedem "favoritii" ? Cei de la Rapid, in loc sa isi doreasca sa fie sustinuti de fani, prefera sa joace pe Giulesti cu portile inchise. Ma intreb, cand oare noi, suporterii, am preferat sa stam acasa? Ar fi bine mai bine sa le raspundem cu aceeasi moneda, sa vedem atunci cum vor reactiona.

    Probabil nici acum nu sunt constienti ca, fara noi, Rapid nu ar fi ajuns niciodata o echipa europeana, fara noi Rapid nu ar mai fi existat. Cum ar fi daca am veni pe stadion numai atunci cand joaca ei bine?

    Legat de partida de duminica, suntem optimisti si increzatori in sansele pe care le avem pentru a termina pe locul 2 in aceasta editie de campionat. Avem nevoie ca de aer de 3 puncte cu CFR si sa ii batem, desigur, duminica pe maidanezi. Meciul de duminica se anunta unul dificil si suntem increzatori ca vom castiga. Dar lipseste al 12-lea jucator.

    Indiferent de decizia celor de la Rapid, pe care o consider lipsita de respect fata de suporterii sai si prin care au acceptat ca acest meci sa se dispute fara noi, eu tot am sa tin cu echipa si culorile alb-visinii, pentru ca multi dintre acestia vin si pleaca, dar noi suntem cei care ramanem tot timpul alaturi de acest club!

    FORZA RAPID !

    Multumiri LPF-ului

  • articol realizat de www.dinamomania.net – site-ul suporterilor dinamovisti

    În calea fotbalului, pârjolim câmpiile şi otrăvim fântânile. Suspendam terenurile, închidem tribunele şi delegam arbitri străini. Facem tot posibilul pentru a NU asigura toate condiţiile necesare unui adevărat spectacol sportiv. Pentru ce să extindem capacitatea stadioanelor? În România se poartă moda stadioanelor goale şi a terenurilor suspendate. Oricum sportul nu este o prioritate, iar suporterii nu mai contează. Sunt doar în acaret, sunt periferia fotbalului, rudele care fac familia de ruşine. Toţi o apă şi-un pământ. Trebuie sa scăpăm odată de huligani, nu?

    La Mogoşoaia, FRF a demarat campania „Copiii de azi, suporterii de mâine”. În regula, dar de suporterii de azi şi de ieri cine se ocupă? Doar jandarmeria? Suntem doar o povara?

    Manevrabilă sau nu, masa suporterilor din România are de suferit în aceasta primăvară. Ni se interzice accesul pe stadioane sau se face tot posibilul pentru a ne irita şi incita. Deşi mai sunt zile destule până la meciul Rapid – Dinamo, deja contextul tensionat a fost creat. Prima şi-a făcut datoria Comisia LPF, care a decis (în beneficiul fotbalului?!) ca meciul să se joace fără spectatori. După Comisie, a venit rândul conducătorilor de club să fac㠄atmosferă”. Într-un schimb de replici în care nici una din părţi nu a dorit să rămână datoare, comunicatele de presă au demonstrat încă o dată că fotbalul este privit prin prisma punctului personal de vedere şi nu al interesului general al suporterilor. Deci dacă ei, conducătorii, au un astfel de schimb de replici, noi, care suntem simplii suporteri, cum ar trebui să procedăm?

    Vorbea cineva odată, despre un suporter orb. Microbist de mic, respectivul avusese un accident în urma căruia şi-a pierdut vederea. A continuat însă să vină la stadion însoţit de un prieten. Avea locul său în tribună, în apropierea peluzei. Venea meci de meci pentru a asculta galeria. Cânta odată cu ei, aplauda şi avea mulţumirea sufletească pe care i-o dădea trăirea atmosferei create de galerie în timpul partidei. Simţea golurile şi trăia meciul cu aceiaşi intensitate ca toţi ceilalţi. Se întâmpla pe vremea când meciurile de fotbal se jucau cu spectatori în tribune... ceea ce nu va fi cazul duminică seara în Giuleşti...
  • ×
    Subiecte în articol: operatiunea ceata si fum rapid