x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Romania manga Clubin’ cu teleolteni

Clubin’ cu teleolteni

de Costin Anghel    |    10 Iun 2006   •   00:00
Clubin’ cu teleolteni

In Rosiori de Vede tinerii traiesc noaptea mai ceva ca ziua. Baruri, terase, discoteci, restaurante si cluburi de strip-tease. De toate pentru toti. Ca de obicei... bani sa fie, ca distractie gasesti!

In Rosiori de Vede tinerii traiesc noaptea mai ceva ca ziua. Baruri, terase, discoteci, restaurante si cluburi de strip-tease. De toate pentru toti. Ca de obicei... bani sa fie, ca distractie gasesti!

Distractie intr-un orasel de provincie. Lovit de vremuri in industrie, dar tinut pe de alta parte in viata de numarul tot mai mare de rosioreni plecati la munca prin statele Occidentului. Chiar daca orasul ca intreg nu o duce neaparat prea bine, tineretul continua sa se distreze in fiecare seara si mai ales in week-end-uri de parca ar fi ultima seara petrecareata din viata lor si totul ar fi numai lapte si miere in oras.

PE CARAREA GATULUI. Pe la ora 9 seara, lumea incepe sa iasa pe la terase. Baietei si fetite, incepand de pe la vreo 14 ani si pana pe la... ce conteaza, ies veseli nevoie mare de prin case si blocuri. Carduri, roiuri, care mai de care mai parfumat, gelat, uneori si cu respiratie curata, se indreapta spre locurile de abandonare fortata a supararii si de impreunare cu veselia.
Se stiu intre ei si mai ales stiu cine pe unde umbla. Acum, de vara, sunt cateva locuri... fixe. Doar pentru dumneavoastra, un petrecaret notoriu a alcatuit un mic ghid al localurilor de vara. In micul ghid este trecuta cate o descriere mica si jucausa pentru fiecare locatie.

Primul pe lista(-a vizitata) ar fi Disco Belisima. Intr-o cladire cam cat un Camin Cultural mai rasarit, pe la 21’ si ceva, discoteca era plina de... intuneric. La numaratoarea unui ochi am depistat vreo sase indivizi si individe, cam stingheri, ce-i drept. La masa statea doar gardianul sau politistul (ce-o fi fost ala) de trebuia sa pazeasca localul de scandaluri. Desi in ghidul petrecaretului de Rosiori aceasta discoteca este trecuta ca: "Plina de copilasi si copilite gata de aventura in fiecare week-end. Cei de peste 18 ani deja sunt cam batraiori", realitatea e dezamagitoare. Nu tu jucausi sau jucause, nu tu distractie, nu tu NIMIC!

STRIP-TEASE. Provocatoare, dar ramane imbracata

CLUBB MEGALUS. Una bucata terasa si restaurant cu etaj, cu lume multa si decoltata (La mai mare!) si multa agitatie. Treaba ar fi fost buna aici. Toate mesele ocupate si lume parfumata, cu sange clocotitor in vene. Pe ideea "lemnul se poarta", tot asa si Megalusul nostru era numai lemn si bucurie. Tind sa cred ca e un local de fite, dar unele combinate... Intri pe poarta (de lemn, normal) a localului si in inima si urechi iti vibreaza muzica house. Supertare! Maini in aer, sani ce dau navala sa iasa din sutiene si baieti, cum altfel, cu limba scoasa si gata sa intre in aceleasi tatisoare! Bum, bum, bum pe basul mare si bautura curge din halbe (fiind vara, cald si bine se bea mai mult bere) si pahare. Te avanti cu tupeu mai in interiorul clubului si speri sa dai de-o masa libera. Te inseli! Lumea se inghesuie (unora le place) si ai slabe sanse sa gasesti vreun loc liber.

Dar stai, ce vad ochii si aud si urechile? Inauntrul terasocluborestaurantului este o nunta! Muzica populara data la maximum, ca la mai toate sindrofiile de acest gen, nasii in exercitiul perinitei si cu proaspetii insuratei dupa ei. Probabil ca in incapere se aude doar muzica populara, dar afara, pe o distanta de cativa metri, muzica house se imperecheaza de zor cu cea populara, creand o bariera de popu-house de nu-ti vine sa crezi! Descriere in ghidul petrecaretului: "In fiecare seara distractie la maximum si scandaluri tot cam atat de dese ca si distractia". Asa o fi!

TERASA PARC. Aflata langa parcul din centrul orasului, aceasta terasa pare a fi demna de luat in seama. In mijloc - ring de dans, pe laturi - mese. Muzica buna pusa de un DJ care merge pe principiul "vorbesc mult, prost si fara rost" si un bar indestulat. Foarte important pentru domnii si domnisoarele care vor sa faca schimb de hormoni este acela ca intrarea in toaleta pentru ambele sexe se face pe aceeasi usa, iar inauntru usile de acces sunt alaturate. De aici... completati voi spatiile libere.

Mesele sunt ocupate mai toate. Multa bere peste tot. Multa agitatie si chef de rupt plictiseala in doua. Mai o tigara, mai o bere pe cararea gatului (devenita autostrada cu sase benzi) si un pupic de fata (odata mare) pot face seara sa straluceasca si baiatul sa-nfloreasca. Ca in orice povestire de succes, cineva trebuie sa joace rolul prostului. Doamnelor si domnilor...

GASCA LA O MASA. Bere multa pe masa (o sa vedeti in poza materialului) si voie buna. Unii mai beti, unii inca treji. Tzaca e ala la manga. Langa o blonda numa’ buna (de povestit sensurile vietii intr-un pat comun) sta el, Tzaca. Are ochelarii aburii deja. De vina o fi caldura domnitei, emotia de a sta langa urmasa Evei sau omul e pur si simplu beat. Intre doi stropi de alcool omul se gandeste cu ce sa mai impresioneze stimata audienta ce se grabeste sa-l prinda din urma la capitolul betie. O privire atenta, o zvacnire de asa-zis pumn si masa, si asa asezata prost, se clanita, varsand din licoarea denumita cu atata admiratie bere. "Tzaca ’tuti gura m. (stimatei tale mame care a facut asa un prost!) Da-i ma, tu, una, ca io nu ajung la el!" Ha!Ha!-asta e Tzaca fericit c-a fost din nou asa cum ii sta lui bine, un... hotarati dumneavoastra ce!

Uitand pentru o clipa de ochelaristu ametit, trebuie sa mentionam si descrierea Terasei Parc: "Plina de tineret, de distractie si de aer curat in fiecare seara".

Plecati din Parc am hotarat sa mai dam o sansa Belisimei. Macar pentru numele asta misto. Deci... Ne-am intors pe la miezul noptii, poate putin dupa nasterea unei noi zile. Cu doua perechi de ochi de data asta si tot n-am reusit sa zarim vreun picior de petrecaret in disco. Parca incepe sa miroasa a necazuri in afaceri...
SPERANTA. Poate pana la sfarsit reusim sa vedem ceva

INTIM SI GALATASARAY. In doua cartiere petrecaretii sunt mai atenti. In Intim si-n Galatasaray lucrurile sunt cam... nasoale. In primul cartier stau romani, in cel de-al doilea romanii de etnie rroma. Opuse ca locatie, cele doua cartiere sunt intr-o dusmanie permanenta. De obicei, intalnirile de guerila organizata se lasa si de-o parte, si de alta cu spitalizari, arestari si tone de amenzi pe care oricum nu le plateste nimeni. Fiecare cartier are barul lui de capatai. In Intim este Aquarium, iar in Galatasaray, Ninja. Pentru primul local trebuie brevetata o noua denumire pentru activitatea ce se petrece dupa geamurile fumurii. Taximetristii iti spun ca asta e cel mai bun bar de strip-tease din oras, dar mai bine ar spune ca e un bar de striptis. Nimeni nu se dezbraca. Fetitele vesele se fataie la bara provocator, dar nici macar o bucatica de material de pe trupurile lor destul de dezgolite nu se misca. Dansul le incanta si nu prea, dar cantato-dansatul pe ritm de manele... le rup bara nichelata la care presteaza de placere. Ce-i drept... nu prea au pentru cine dansa. Patronul barului, un fel de "tatic" - zice el, al Intimului, Marius Rosu, ne marturisea ca pe la vreo 3-4 noaptea "daca n-ar fi ambitia si mandria mea, ar trebui sa inchid barul asta. Nu vine nimeni, n-are cine, ca orasul e mort si chiar daca ar vrea sa vina, trebuie sa am si eu grija cine-mi calca pragul barului". Cica in 20 de minute, daca n-ar sta el la masa noastra, cineva s-ar lua de noi, am enerva sigur pe cineva. Poate exagereaza, poate nu, dar de ce sa verificam? Descrierea locatiei in ghidul petrecaretului? Aquarium: "Bar de asa-zis strip-tease pana la sutien si chilotei".

NINJACII
Ultimul bar de pe lista nu l-am vizitat. Am ascultat doar povestiri. Cica in mijlocul cartierului rrom, Galatasaray, troneaza mandru barul Ninja. Cu vreo doua crime petrecute in el nu prea iti vine sa-i calci pragul. Unul dintre omoruri se povesteste pe scurt cam asa: "Tigan suparat pe un alt rrom. Primul luat pusca de vanatoare si impuscat al doilea tigan in cap". Plus ca, maiestria clientilor barului in manuitul sabiilor ninja te duce cu gandul la istoria puscariilor in care nu mai intra odata! Descriere de bar: "Barul Galatasarayului, bodega ninjacilor".
×