x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Să adoptăm împreună un parc! Parcuri pline de mizerie şi de aurolaci

Parcuri pline de mizerie şi de aurolaci

de Monica Andrei Capatos    |    20 Oct 2008   •   00:00

“Să adoptăm împreună un parc!”, o campanie a ziarului nostru care a reuşit să-i mobilizeze pe oamenii simpli, dornici să salveze spaţiile verzi, parcurile fie lăsate în paragină, fie deja promise băieţilor deştepţi. Astăzi, vă propunem alte zone care pot fi transformate în locuri frumoase de recreere sau de joacă pentru copii.

O parte a edililor au reacţionat imediat şi au trimis redacţiei noastre liste cu zone care pot fi reamenajate în locuri frumoase pentru bucureşteni. Săptămâna trecută v-am prezentat câteva terenuri din Capitală. Un om de afaceri a promis că se va ocupa de amenajarea unor spaţii din imediata apropiere a zonei în care-şi desfăşoară activitatea, totul depinzând acum de administraţia locală a Sectorului 3. Nici cititorii noştri n-au rămas pasivi la apelul nostru de a avea grijă de parcurile Bucureştiului. “Ce putem face ca Bucureştiul să fie iubit din nou? Campania lansată în Jurnalul Naţional să fie o şansă? Nu se poate trăi doar în zgomot, praf, noroaie şi claxoane de maşini. Aţi observat că în ultimii ani nici rândunelele nu mai cuibăresc în Bucureşti? Sunt tot mai puţine. Oare copiii care acum deschid ochii spre lume n-au dreptul să vadă pomi şi flori, şi păsări, şi gâze în oraşul lor? Trebuie să dea o fugă până la un muzeu de istorie naturală? Ce lăsăm generaţiilor de după noi? Chiar aşa de egoişti să fie toţi bătrânii şi adulţii, ca după ei să vină pustiul?”, ne-a scris Elena Apostol.

Am luat Bucureştiul la pas şi am găsit foarte multe terenuri abandonate, pline de gunoaie,  unele luate în “administrare” doar de aurolaci şi de oamenii străzii. Astăzi vă mai prezentăm trei părculeţe care pot fi adoptate şi reamenajate, astfel încât bucureştenii să nu le mai ocolească. Poate oamenii cu posibilităţi financiare, iubitori de natură vor fi pe recepţie şi vor investi în una din propunerile noastre.

 

Pentru sponsori, dar şi pentru edili

Am lansat această campanie cu speranţa că ideea pe care ea s-a fundamentat va fi îmbrăţişată în primul rând de publicul larg. De aceea vă solicităm dumneavoastră, cititorilor, să trimiteţi pe adresele de e-mail ale redactorilor noştri (Monica Andrei – monica.andrei@jurnalul.ro, Marina Constantinoiu – marina.constantinoiu@jurnalul.ro), la numerele de telefon ale redacţiei (021.318.20.37) şi fax (021.318.20.35) propuneri în ceea ce priveşte spaţiile ce ar putea fi “adoptate”, dar şi mesaje scurte (SMS) la numărul de telefon mobil 0755-15.15.15 (tarif normal, în reţeaua Orange). Primăriile vor decide dacă acestea pot fi sau nu amenajate.


Câmpuri Moşi. 1.400 mp. Aproape de Piaţa Obor, părculeţul arată mai degrabă ca un wc public sau groapă de gunoi. Toţi pieţarii şi aurolacii îşi fac nevoile pe unde apucă, pe alei, în spatele copacilor uscaţi sau prin tufişuri

 

×
Subiecte în articol: să adoptăm împreună un parc!