x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Viata intre ghisee "Vinovati sunt Dumnezeu si Duhul Sfant"

"Vinovati sunt Dumnezeu si Duhul Sfant"

23 Sep 2006   •   00:00

"Si in Montreal se sta la coada la pasaport, insa doar daca-l doresti in procedura de urgenta. Altfel, il primesti in cateva saptamani, prin posta. O persoana publica si prieteni trebuie sa semneze ca te cunosc..."

  • Amalia

    PASAPOARTE. "Am stat o noapte la coada la Iasi, ca sa imi scot pasaportul, gravida in 5 luni. Cum e posibil asa ceva? Daca e coada de sute de persoane, de ce nu faceti program si noaptea? Apoi, cozile de la financiar (tot pentru pasaport)... Parca eram vaci in staul, asa ne impingeau paznicii. E incredibil cata lipsa de civilizatie si cata nesimtire pe niste functionari care vor sa iti arate cat de importanti sunt. Uita ca noi ii platim... Inca un lucru: de ce se plateste o taxa la CEC si una la administratia financiara? Ca sa stam de doua ori la rand? Nu e stupid? De ce nu se plateste pe loc, la politie? Treaba lor ce fac cu banii, nu e greu sa ii transfere dintr-un cont in altul la sfarsitul lunii, operatiunile bancare se fac instantaneu. Pentru ce ma trambalati prin oras si ma puneti sa stau la cozi de pomana? Schimbati sistemul, domnilor! Cand mi se naste copilul, am inteles ca ma costa in jur de 1.000 de euro sa ii fac actele romanesti, plus timp pierdut si nervi. Daca e asa, mai bine renunt la cetatenia romana, poate peste 18 ani, cand o sa aiba nevoie copilul meu de ea, o sa fie mai putina birocratie..."
  • Iris

    "La Ploiesti, coada la pasapoarte este de 40-50 de persoane la depunerea actelor si fotografie (acelasi birou). Se sta destul de mult intr-o sala fara aer conditionat. Am avut noroc, in ziua in care m-am dus eu a aparut o echipa de la o televizune locala si, ca prin farmec, a mai aparut un birou dotat cu aparat foto si functionari disponibili. Am scapat in mai putin de o ora. Am o intrebare: cum au aparut acei functionari liberi si cum de in alte zile, cand am trecut pe acolo, nu s-a mai repetat situatia norocoasa de care am beneficiat eu?"
  • provincialul

    ACCIDENTE RUTIERE. "Dezastru organizat. Situatia de la accidente rutiere e bine cunoscuta. La Cluj, la politia rutiera sunt niste ghisee care iti ajung pana la genunchi, asa ca pozitia in care discuti cu "organul" e cel putin neplacuta. Constatarile se fac greu, totul merge alene, formulare gasesti doar la firmele din jurul sectiei, xeroxul costa triplu la aceste societati, ti se raspunde repede si taios, pierzi timp inutil ..."
  • Pop Viorel

    "Este adevarat, in urma lovirii unui caine cu masina personala, am avut aceasta posibilitate: de a astepta patru ore la sediul politiei pentru eliberarea dovezii, dupa plimbari in centrul orasului, pentru a copia cateva documente (politia motiveaza ca e o institutie bugetara si nu poate detine copiatoare)... Acelasi calvar il indura si ghinionistii din alte judete, implicati in evenimente rutiere usoare. Trebuie sa mentionez si ca evenimentul asteptarii a fost intr-o zi de vineri, la ora 17:00."
  • Adin

    "Cum se intampla in Canada: 1. fiecare are in masina o foaie de la asigurator in care se vor completa datele celor implicati si se va desena pozitia masinilor in momentul accidentului. 2. Hartiile vor fi trimise prin posta, fax... la asigurator. 3. Asiguratorii discuta intre ei si stabilesc vinovatul. Iar tie iti trimit decizia si instructiuni, ca sa-ti repari masina. Gata. Nimic de platit. Si, chiar daca ar fi ceva de platit, exista internetul, telefonul, posta..."
  • altfel

    SOLUTIE. "Locuiesc in Norvegia de patru ani si de-atunci nu mai sunt stresata de aceasta boala - coada. In Romania, pentru o chitanta stateam o gramada de timp, unde mai pui ca trebuia sa indur ba niste injuraturi de la secretara sau niste bani dati pe sub mana ca sa ajung mai in fata. Ei bine, acum un an si ceva am nascut aici si am ramas socata sa vad ca toate actele pentru copil mi-au venit acasa, fara ca eu sa misc macar un deget, plus ca de alocatia copilului s-au ocupat tot ei. Am aflat dupa aceea ca imediat dupa nastere, vorbesc de secunde, copilul a fost bagat intr-o baza de date a computerului, i s-a dat un numar personal si, de aici stiti continuarea... M-am trezit cu toate documentele acasa. Aici nu exista birocratie, ei lucreaza pentru tine si asta e cea mai mare satisfactie pe care o poti avea, stiind ca poti folosi timpul sa faci altceva decat sa stai la coada."
  • Cato Nikolaisen

    TEORIA COZII. "Cate cozi s-au mai inventat in Romania postdecembrista?... Coada: disperarii, umilintei, saraciei, pasapoartelor, a statului la ghiseul postei pentru un pumn de banuti, la primarie - pentru ajutorul social, la oficiul de munca pentru etc. etc... Dupa 1 ianuarie 2007, nici rromii nu vor mai sta in tara! Pensionarii vor fi dati uitarii, vor fi ca si inexistenti, politicienii isi vor freca fundul de colo-colo, pe fotoliile Senatului, ale Guvernului etc...
    Si vor mai da niste legi tampite, care nu folosesc nimanui si care nici macar in Monitorul Oficial nu se pot publica (vezi ultima lege, cea a Circulatiei!) ..."
  • Rica

    Asteptam mesajele dumneavoastra, cu povesti adevarate despre cozile la care ati stat, pe adresa redactiei, la numarul de fax: 021/318.20.22, pe forumul ziarului sau pe e-mail: lacoada@jurnalul.ro. Cele mai interesante mesaje vor fi publicate in Jurnalul National.
  • ×
    Subiecte în articol: coada viata intre ghisee