x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Artista Cristina David reprezintă România la Viena

Artista Cristina David reprezintă România la Viena

de Sebastian S. Eduard    |    07 Iul 2011   •   21:00

Artista Cristina David a castigat editia locala a Premiului Henkel pentru arta pe 2011 si va reprezenta Romania in selectia finala a competitiei, care va avea loc in toamna, la Viena, informeaza Mediafax.

Anul acesta, Henkel Central Eastern Europe organizeaza cea de-a zecea editie a Premiului pentru Arta, o competitie de promovare a diversitatii culturale dedicata artistilor din Europa Centrala si de Est si din Asia Centrala. Concursul se adreseaza anul acesta artistilor din domeniile desen, pictura, fotografie, video si instalatie, care concureaza pentru marele premiu in valoare de 7.000 de euro si posibilitatea de a-si expune lucrarile in tara natala si in cadrul unei expozitii individuale la Mumok, celebrul muzeu de arta din Viena.

Cristina, care a inscris in concurs doua instalatii – 'Time Diary' si 'I, the Most....', a fost desemnata castigatoare de un juriu compus din Alina Serban, curator si istoric de arta, Iosif Király, artist vizual, conferentiar in cadrul Catedrei Foto-Video a Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, si Marilena Preda Sanc, prof. univ. dr in cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti.

×
Subiecte în articol: arte