x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Livresque, un târg de carte atipic

Livresque, un târg de carte atipic

de Claudia Daboveanu    |    04 Mar 2011   •   13:11
Livresque, un târg de carte atipic

154749-premii-expozanti.jpgPrima ediţie a Salonului Cărţii Livresque, organizat de Precise Marketing la Sala Palatului în perioada 24-27 februarie, s-a bucurat de succes în rândul vizitatorilor. Preţ de patru zile, vizitatorii s-au adunat la „Livresque”, pe de-o parte, pentru a-şi cumpăra cărţile preferate, pe de alta, ca să se delecteze cu momente speciale, realizate de artişti talentaţi.

Jurnalul Naţional a fost prezent cu un stand din care iubitorii de carte şi-au ales şi achiziţionat cele mai noi şi mai apreciate cărţi, dicţionare şi alte produse media.

Livresque a fost primul târg de carte care s-a deschis cu un moment muzical. Recitalul de jazz-acordeon susţinut de Emy Drăgoi a marcat sărbătoarea cărţii în ziua de joi. Ziua a doua a oferit o combinaţie savuroasă de umor subtil şi ironie, într-un alt fel de one-man show susţinut de tânărul actor Alexandru Nagy, care a lecturat o adaptare după „Omul pubelă”, de Matei Vişniec.

Sâmbătă, binecunoscutul teoretician Vasile Andru a supus dezbaterii mai multe subiecte de interes general, cum ar fi natura duală a fiinţei umane sau vulnerabilitatea indivizilor în faţa farmecelor şi a blestemelor, insistând asupra modului în care oamenii se pot proteja de consecinţele negative ale exercitării forţelor oculte. Dezbaterea a fost posibilă datorită sprijinului Editurii ForYou. Tot sâmbătă, Cornelia Tihon ne-a demonstrat că este o artistă înnăscută, care la 22 de ani ştie să cânte la 22 de instrumente diferite.

La Cafeneaua Literară de la Livresque, Editura Curtea Veche a lansat cartea „Bucureştiul european”, de Bogdan Andrei Fezi. Cei prezenţi au avut prilejul să afle informaţii inedite despre capitala României din secolul al XIX-lea, urmărind şi imagini interesante, proiectate pe ecranul din cafenea.

Livresque a încercat să deschidă accesul spre lectură şi evenimente culturale şi celor care nu au foarte des prilejul de a se bucura de astfel de manifestări. Ca urmare, ziua de duminică le-a fost dedicată copiilor de la ªcoala Generală Luica din judeţul Călăraşi, care au prezentat la Livresque un minunat spectacol de dans. Trupa D&D a acestei şcoli a oferit momente antrenante, printr-o succesiune de stiluri de dans dintre cele mai amuzante şi mai atractive: can-can, zombie, jumpstyle şi dans irlandez. Ţinta organizatorilor a fost dublă: să îi apropie pe copii de carte şi scoaterea la iveală a faptului că şi în mediile rurale din România copiii şi tinerii sunt interesaţi de artă şi cultură. S-au strâns peste 250 de cărţi, donate de vizitatorii târgului, care au ales să se implice în această campanie de încurajare şi susţinere a lecturii. Toate cărţile le vor fi dăruite copiilor dintr-un centru de plasament.

×
Subiecte în articol: arte