x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lucrarea de artă a lui Zgondoiu, în Piaţa Presei

Lucrarea de artă a lui Zgondoiu, în Piaţa Presei

de Alex Revenco    |    31 Aug 2011   •   21:00
Lucrarea de artă a lui Zgondoiu, în Piaţa Presei

Lucrarea 'Somnul lui Lenin' a artistului vizual Mihai Zgondoiu este expusa astazi, in Piata Presei, la baza soclului pe care era statuia li­derului sovietic, in cadrul 'Proiect 1990', initiat de artista Ioana Ciocan. Instalatia, o sculptura din lemn bidimensionala, va fi amplasata la baza aceluiasi soclu.

Ioana Ciocan, care a initiat 'Proiect 1990', un program artistic in cadrul caruia sunt expuse diferite lucrari care amintesc de perioada comunista, ca si de anii tranzitiei, a declarat ca a strans, pana acum, douasprezece statui comuniste (printre care cele ale lui Lenin si Petru Groza) si ca ar vrea sa le expuna intr-un parc bucurestean.

'Proiect 1990' marcheaza o serie de evenimente, prin care se amplaseaza o serie de lucrari de arta contemporana temporare pe soclul din Piata Presei, ramas liber inca din 1990. Ioana Ciocan este asist. dr in cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti, iar sculptura lui Zgondoiu este cea de-a noua lucrare expusa de la demararea 'Proiect 1990', in ianuarie 2010. Ioana Ciocan militeaza pentru un muzeul al artei comuniste, unde spera sa mute statuile lui Petru Groza si Lenin.

×
Subiecte în articol: arte