x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muzeul Cotroceni se redeschide publicului din 29 mai. Condițiile de vizitare

Muzeul Cotroceni se redeschide publicului din 29 mai. Condițiile de vizitare

25 Mai 2020   •   13:46
Muzeul Cotroceni se redeschide publicului din 29 mai. Condițiile de vizitare

Muzeul Naţional Cotroceni se redeschide pentru public, începând de vineri. Grupurile de vizitatori vor putea fi alcătuite din cel mult 5 persoane, transmite instituţia.

Vizitele se vor face face doar pe baza programărilor prealabile, cu minimum 48 de ore înainte, iar turul ghidat va fi standard, de maximum 60 de minute. Programările se pot face prin email sau telefonic. 

"Muzeul Naţional Cotroceni vă aşteaptă, începând de vineri, 29 mai, să redescoperiţi această reşedinţă şi povestea ei care se întinde de la sfârşitul secolului al XVII-lea şi până în prezent. Cei interesaţi vor putea vizita monumentul istoric Palatul Cotroceni şi vor descoperi poveştile personalităţilor istorice care şi-au pus amprenta asupra acestui loc încărcat de istorie şi arhitectură", se arată în comunicat.

Vizitatorii trebuie să respecte normele sanitare dispuse la nivel naţional împotriva răspândirii coronavirusului şi regulile de acces stabilite:

- Vizitarea Muzeului Naţional Cotroceni se face doar în baza unui act de identitate, prezentat în original;

- Vizitatorii au obligaţia să poarte mască şi mănuşi de protecţie, începând de la intrarea în pavilionul de acces, pe toată durata vizitei;

- Turiștilor li se va măsura temperatura la punctul de acces, interzicându-se accesul pentru persoanele care au peste 37,3 grade Celsius sau care prezintă simptome de afecţiuni respiratorii;

- Trebuie păstrată distanţa socială de 2 metri;

- Vizitatorii vor folosi soluţiile dezinfectante puse la dispoziţie de muzeu.

 

×
Subiecte în articol: Muzeul Cotroceni