x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Sfoara – un must have...

Sfoara – un must have...

de Mihaela Cazan    |    25 Iun 2011   •   21:00
Sfoara – un must have...

Rochii realizate din sfoara, asezonate cu pantofi 'tapetati' cu... bucati de ziar! Au asteptat sa fie admirate si sa isi spuna povestea in cadrul proiectului 'Noaptea Galeriilor'.

'Sfori la moda' a cuprins teme de atelier, in care materialul predominant a fost, bineinteles, sfoara. Astfel, la Galeria Municipiului Bucuresti, 'Elite Art', sfoara a fost prezentata in diverse ipostaze, prin moduri de impletire si desfasurari supradimensionate ale componentelor unui costum-obiect. Cele peste 30 de manechine care au alcatuit expozitia au transmis entuziasmul molipsitor al tinerilor creatori. Entuziasm generat de sentimentul libertatii totale de exprimare. Tabloul a fost completat de 'instalatia' Iustinei Ursu: o instalatie nonconformista, construita din ziare si pantofi supendati, cu referire la plutire, joc si vacanta. Temele de atelier a apartinut anului I, sectia Moda, a Universitatii Nationale de Arta, Bucuresti, sectie coordonata de conferentiar Paula Barbu.

Trend 2011
Va amintiti de bratarile din sfoara sau ata care erau la moda acum aproximativ 10 ani? Ei bine, designerii au pornit de la acel trend, l-au modificat si reinterpretat astfel incat sa devina un nou trend pentru vara 2011. Tendintele acestei veri in materie de bijuterii combina diverse elemente organice cum ar fi pietrele, lemnul sau sfoara, in culori cat mai aprinse si vii.

Trend-ul bijuteriilor si accesoriilor din sfoara este foarte inovativ si interesant, variind de la simple sfori innodate, la elemente si impletituri complexe, in combinatie cu metal, plastic lemn si alte materiale.
Prin urmare, sfoara poate fi un must have vara aceasta!

×
Subiecte în articol: arte