x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Toată lumea la bord cu Dem Creativ

Toată lumea la bord cu Dem Creativ

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Sep 2019   •   18:13
Toată lumea la bord cu Dem Creativ

Până la sfârșitul lunii septembrie, în lumea lui Dem (Pasajul Universității din București) e încă vacanță!

Pornim în scurte călătorii prin tărâmuri de poveste cu cel mai bun ghid posibil – Adrian Buga. Participarea este gratuită.

Adrian Buga este cel care redescoperă creațiile extraordinare ale ilustratorului Dem Demetrescu. Adrian cunoaște toate secretele lui Dem, întreaga „poveste” din spatele poveștilor sale și vă așteaptă să vi le dezvăluie, miercuri și joi între orele 13 – 15, iar sâmbătă și duminică, între orele 11 – 13, în Pasajul Universității.

Pasajul Universității este populat și cu cele mai îndrăgite personaje din poveștile lui Dem – „Dacă numeri pân’ la zece”, „Circul din Pădure”, „A.B.C. în Chipuri și Cuvinte” și „Capra cu trei iezi”. Cei care au copilărit cu personajele sale și care acum, sunt părinți sau bunici, au ocazia să retrăiască aceste amintiri alături de nepoții sau copii lor.

Așadar, în zilele și intervalurile menționate:
Celor mici (cu părinți cu tot) le propunem povești interactive, jocuri și vânătoare de comori cu premii!
Cu cei mari (adolescenți și adulți) descoperim România din anul 1937, pe harta originală desenată de Dem Demetrescu și animată în realitatea augmentată cu Artivive App. Vedem cum se promova România acum 80 de ani, regăsim locuri uitate dar, mai ales, obiceiuri și caracteristici ale specificului național din fiecare zonă ilustrată ludic de DEM.

De la lansarea proiectului, la începutul lunii august, mii de copii, tineri și turiști au interacționat cu acesta, s-au oprit să studieze harta și s-au arătat încântați de unicitatea ideii, așa că vă așteptăm, cu mic cu mare!

Acum, pe tort avem și „glazură” – tururi, povești și jocuri cu Adrian Buga, inițiatorul „Călătoriei” și al platformei DEM Creativ. „Doresc să-l prezint pe Dem cât mai des celor ce au avut o copilărie colorată de diafilmele cu lucrările lui, dar și să îi inspir și pe cei mici să se bucure de ceva nou pentru ei. Vreau ca mulți părinți să-l lase pe DEM să deschidă cutia amintirilor sau să-l invite, cu ajutorul nostru, pentru a crea unele proaspete. Noi ne-am propus să aducem lucrările lui Dem Demetrescu, care să inspire și să bucure cât mai mulți oameni, în spațiile dedicate celor mici, în creșe, grădinițe, școli, dar și în spațiile celor mari, în galeriile de artă sau în muzee.” Adrian Buga

×