x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Trienala de Arhitectură, la ora bilanţului

Trienala de Arhitectură, la ora bilanţului

27 Oct 2019   •   16:33
Trienala de Arhitectură, la ora bilanţului

S-a încheiat cea de-a treia ediție a Trienalei de Arhitectură Bucharest East Centric Architecture „HOME/any/more?” – „ACASĂ/oriunde/nicăieri/?” Evenimentul a reunit proiecte din peste 25 de țări, expozanți din Belgia și China, arhitecți, urbaniști, proiectanți, studenți și pasionați de aspectele locuirii. Printre momentele notabile s-a numărat vernisajul mai multor expoziţii – (My) “HOME/any/more/?”, precum şi expoziţia belgiană intitulată „Inventaires # Inventoires”, sau cea a arhitecţilor chinezi, „Inventing a HOME”. S-au susţinut conferinţe pe tema locuirii şi despre readucerea la viaţă a unui edificiu spaniol (susţinută de un birou de arhitectură din Barcelona).

A fost lansată şi o carte-reper pe tema locuirii: „A-ți face cuibul: trup, casă, minte”. Autoarea cărții, Sarah Robinson, architect cu studii de filosofie și președinte al secțiunii de Discursuri Critice din cadrul Trienalei, a însoțit lansarea de o conferință, la TeatrulNațional, Sala Media.

Președintele proiectelor East Centric Architecture Awards, Marc Jay, le-a împărtășit studenților și arhitecților informații despre sensurile lui „a locui” în secolul 21, din perspectiva arhitecturală daneză.

Cei care nu au reușit să viziteze expoziția (My) HOME, o pot face prin intermediul unui tur virtual, pe http://bucharest-triennale.eu/2019/10/18/virtual-tour/

×