x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Un jurnal vertical

Un jurnal vertical

13 Aug 2004   •   00:00

Cred ca Jurnalul de seara de pe TVR 1 se vrea unul dinamic. Ca doar asa imi pot explica de ce l-au pus pe Bogdan Gamalet sa prezinte stirile d’an picioarelea si, eventual, mai facand cate un pas-doi, aproape ca intr-un vals neauzit. Ceva-ceva e, parca, fortat la Jurnalul asta. Sa fie emotiile evidente ale prezentatorului?

C(RAMPE) - LUIZA LUPU

Eu una nu infierez emotiile, pentru ca, in ultima instanta, ele te definesc ca fiinta umana. Uite, de-asta sunt alaturi de Bogdan Gamalet ori de cate ori e in direct. Pentru ca Bogdan Gamalet e un tip finut, Bogdan Gamalet e un tip de calitate superioara, Bogdan Gamalet e un tip cu purtari alese (se vede dupa cum paseste ca o balerina prin studio), cu rafinamente subtile.

La urma urmei, Bogdan Gamalet e un copil. Ce-i drept, un copil cu mustata, un copil cu vocea schimbata, dar tot un copil ramane. Revenind, de-asta ziceam ca Jurnalul de pe TVR 1 se vrea un jurnal dinamic. Pentru ca l-au pus pe Gamalet sa mearga in loc sa stea locului, ca si-asa nu-si mai vede capul de emotii. Hiiii! Ia uite, pana la urma l-au asezat. Si-or fi dat oamenii seama ca nu prin asta se imprima dinamism unei emisiuni? Acum, iar s-a ridicat! Dom’le, o secunda nu pot sa ridic ochii de pe el, ca-l vad in alta parte! S-a ridicat de la birou si se flendureste iar prin studio.

Cred ca stiu! De fapt, producatorii jurnalului nu vor sa-i imprime dinamism. Cred ca de fapt vor sa-i imprime verticalitate. Da, da! Acum mi-am dat seama! Jurnalul TVR este un jurnal vertical. Nu de alta, dar il tin pe Gamalet in picioare.

Oare cum i s-or fi parand emisiunile astea lui Gamalet? Cred ca foarte obositoare! Si de-asta cred ca nu mai da locul in autobuz cand se duce acasa. De-asta se face ca nu pricepe cand se-mpinge cate vreuna cu burta ei adipoasa in el. Profitand de faptul ca e totusi o persoana publica, Bogdan i-ar putea reprosa doamnei ca ce, nu se uita la Jurnalul de la ora opt? Nu vede ca sta toata ziua in picioare? Doar n-o fi vrand acuma sa se ridice ca s-o lase pe ea! Eeee, comedie cu palarie!

×
Subiecte în articol: arte gamalet