x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale VCe cuvinte grele spun blondele

VCe cuvinte grele spun blondele

18 Aug 2004   •   00:00

Blonda la trup, dar si la suflet, Gina Ivascu (fata din mijloc de la "Viata Dimineata" - B1TV) imi creeaza mereu o stare de neliniste.

C(RAMPE) - UIZA LUPU

In cea mai mare masura, aceasta stare de agitatie cvasi-permanenta este strans (dar foarte strans, indisolubil chiar) legata de factorul-surpriza, legat si el strans (dar foarte strans, indisolubil chiar) de vorbele care-i ies pe gura. Nu stiu, dar eu cred ca fata asta face misto de mine. Pe mine una nu ma deranjeaza, dar ma gandesc la telespectatorii mai sensibili din fire, mai delicati, mai gingasi, mai fragezi la suflet decat mine.

Ei cu ce-au gresit, saracii, s-o asculte pe fata asta vorbind? Imi spune si mie cineva? Ce pacate grele sunt damnati sa ispaseasca acesti telespectatori delicati, acesti telespectatori duiosi, aceste petale de trandafir care se uita pe be unu teve?

Cand am auzit-o cu "in greieri sa ne batem" (da, da, e cu a cu caciulita deasupra, exact asa!), am crezut prima oara ca glumea, ca facea o poanta. Ba chiar m-am dus mai incolo cu gandul: ca facea o metafora! "Uau", m-am gandit, "fata asta chiar le are". Aveam sa-mi dau seama o secunda mai tarziu: Gina vorbea serios chiar daca pe chip i se asternuse lin un zambet... cum sa-i zic mai delicat... in fine... un zambet!

Sursa inepuizabila de umor, dar si de gingasie, Gina creeaza surprize cu usurinta cu care iluzionistul scoate iepuri din palarie. Salta si se zvarcoleste pe scaun intr-un chip sagalnic. E ca o Smarandita nabadaioasa, ca o eleva de internat scapata de sub control.

Ca n-a stiut sa pronunte numele Belindei Carlysle i-o scuz. Cand lucrezi in televiziune esti mereu sub presiunea timpului, n-ai ragaz sa te mai uiti pe foi, sa mai vezi si tu in avanpremiera mondiala ce cuvinte mai grele ai de pronuntat azi. Iar daca Gina le da cum numai ea poate (adica delicata si sprintara ca o randunica fericita), Sorin Ganciu aude voci. In direct de pe strada, Sorin Ganciu aude ceva batand in geam. Oare cand i-au facut astia ultima expertiza medicala? Cand l-au pus ultima oara in camasa de forta? "O lacrima imi spune ca iar s-a scumpit dolarul".

Emisiunea "Viata Dimineata" e ca un scenariu apocaliptic, ca o galerie a maniaco-depresivilor (si, din pacate, o spun, a maniaco-deprimantilor). Intre cei trei si cosmeticiana care da sfaturi de machiaj pe TVR Cultural nu e, practic, decat o singura diferenta: butonul telecomenzii.
×
Subiecte în articol: arte