x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Vreau sa fiu Rocky Balboa!

Vreau sa fiu Rocky Balboa!

21 Aug 2004   •   00:00

Tinerii care doresc sa aiba o cariera pugilistica sunt protagonistii unui reality-show difuzat de NBC si moderat de Sylvester Stallone. Purtand marca "regelui reality-show-urilor", Mark Burnett, "The Contender" a atras, sezonul trecut, o medie de opt milioane de telespectatori.

ADRIANA PADURARU

"The Contender" este un nou format de reality-show, difuzat de NBC, care il are in prim-plan pe Sylvester Stallone. Prima serie a acestei emisiuni de 16 episoade a inceput la 25 februarie, in noiembrie urmand a debuta cel de-al doilea sezon. Misiunea show-ului: gasirea unor tineri care sa fie urmatoarele staruri in box. Cei mai talentati dintre concurenti vor avea posibilitatea de a deveni vedete prin organizarea unor gale de box.

Show-ul este produs de compania lui Mark Burnett, supranumit de americani "regele reality-show-urilor". Si asta pentru ca "Survivor-ul" sau s-a bucurat de un enorm succes in Statele Unite, stabilind un record de 33,27 milioane de telespectatori. Marca "Burnett" s-a resimtit si pentru "The Contender", care a atras la fiecare difuzare in jur de opt milioane de privitori.

PROBE. Show-ul urmareste 16 aspiranti la statutul de pugilist de top. Pe parcursul emisiunii, ei se antreneaza si lupta intre ei in cadrul unor gale, iar castigatorul pleaca acasa cu un milion de dolari in buzunar. Actorul Sylvester Stallone si fostul campion mondial Sugar Ray Leonard fac parte din echipa care ii pregateste pe concurenti atat fizic, cat si mental. Boxeurii "amatori" sunt cazati impreuna, se antreneaza impreuna, emisiunea urmarind si legaturile stabilite intre ei, emotiile si discutiile despre visurile lor. Fiecare episod se incheie cu un meci de box al carui invingator trece in etapa urmatoare a show-ului. Cel care castiga toate partidele primeste titlul "Contender", la care se adauga, bineinteles, premiul amintit.

INVESTITII. Prima serie din "The Contender" a fost cel mai scump reality-show realizat vreodata, producatorii investind nu mai putin de doua milioane de dolari pentru fiecare episod. La aceasta suma se adauga si cate sase spoturi publicitare pentru compania producatoare.

SCANDAL. De curand a izbucnit un conflict pe tema acestui reality-show. NBC, compania lui Mark Burnett si celelalte institutii colaboratoare au incercat sa blocheze aparitia unei "copii" la canalul FOX. Acestia din urma pregateau pentru 10 septembrie debutul seriei "The Next Great Champ", format care, spun cei de la NBC, este o copie perfecta a show-ului lor. In plus, reprezentantii NBC spun ca producatorii emisiunii "The Next Great Champ" promoveaza gale de box fara a avea licenta in acest sens, violand astfel legile californiene. In replca, Gail Berman, seful departamentului Divertisment de la Fox TV, a declarat: "S-au facut nenumarate filme care au plecat de la aceeasi idee si nu s-a mai plans nimeni ca li s-a furat ideea", a replicat Berman.

SPIRITUL ROCKY

Imaginea actorului Sylvester Stallone se contopeste cu cea a personajului creat de el, Rocky Balboa. Acesta este si motivul pentru care producatorul Mark Burnett l-a ales pe el pentru a gazdui show-ul. "Prin acest show vrem sa reinventam boxul si sa scoatem la lumina noi talente care, speram noi, vor ajunge campioni mondiali. Sly ii pregateste pe concurenti in spiritul "Rocky", pentru ca Rocky Balboa este unul dintre cele mai iubite personaje din America, este sufletul tarii. Iar spiritul de care va vorbeam ii va determina si mai mult pe participanti sa-si continue visul de a ajunge mari boxeuri. Cu siguranta, Sly va reusi sa le imprime aceasta dorinta", a declarat Burnett. Intentia producatorilor de a descoperi noi talente pugilistice, i-a facut sa investeasca o suma-record pentru reality-show-uri - doua milioane de dolari - cifra care depaseste chiar si bugetul unor sitcom-uri.

REGELE REALITY= SHOW-URILOR

Mark Burnett este cel mai prodigios producator de reality-showuri din Statele Unite. Un show purtand semnatura lui are din start succes. Iata numai cateva exemple: "The Apprentice", "The Restaurant", "The Cassino" si "Survivor". Acest din urma concurs a atras la finala din ultimul sezon nu mai putin de 33,27 milioane de privitori. Asta in conditiile in care pe acelasi interval orar a fost difuzat "Superbowl-ul". Asa se explica si porecla pe care i-au dat-o telespectatorii - "regele reality-show-urilor" - opinie impartasita si de presa, si de specialistii in domeniu, care il considera pe Burnett, cel mai talentat si inventiv producator.

Ultima idee a lui Burnett: realizarea unui reality-show in urma caruia sa se gaseasca un solist talentat care sa-l inlocuiasca pe solistul trupei INXS, Michael Hutchence.
×
Subiecte în articol: arte burnett