x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Câștigătorii Concursului de creație literară și teatrală cu tema „DISTANȚA”

Câștigătorii Concursului de creație literară și teatrală cu tema „DISTANȚA”

de Magdalena Popa Buluc    |    31 Iul 2020   •   16:01
Câștigătorii Concursului de creație literară și teatrală cu tema „DISTANȚA”

Primăria Capitalei prin Teatrul Dramaturgilor Români, Muzeul Național al Literaturii Române și Biblioteca Metropolitană București anunță câștigătorii Concursului de creație literară și teatrală cu tema „DISTANȚA”, concurs desfășurat în perioada 1 mai – 15 iunie.

Concursul s-a bucurat de un real succes, atrăgând numeroși creatori de literatură, amatori și profesioniști, până la data data de 15 iunie fiind 524 de texte, dintre care: Proză: 162 grupaje; Poezie: 269 grupaje; Monodramă: 93 texte.

Juriul, format din Lucia Verona, Ioan Cristescu, Ramona Mezei, Marius Bodochi și Horia Gârbea a selecționat un număr de texte câștigătoare pentru fiecare secțiune: 12 grupaje de proză, 67 grupaje poezie, 8 monodrame.

Grupajele de proză (eseu/jurnal) și poezie selectate vor fi publicate până la finalul anului 2020 într-o antologie de texte literare editată de Editura Muzeului Național al Literaturii Române.

Monodramele câștigătoare vor fi publicate într-un supliment al Revistei Drama coordonată și editată de Teatrul Dramaturgilor Români.

 

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

 

×