x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Lectură de vacanță: Clubul Jane Austen

Lectură de vacanță: Clubul Jane Austen

de Diana Scarlat    |    23 Dec 2020   •   21:35
Lectură de vacanță: Clubul Jane Austen

Una dintre cele mai noi apariții, în luna cadourilor, este cartea scriitoarei Natalie Jenner, „Clubul Jane Austen”. Este un roman de debut al scriitoarei, care spune povestea ultimilor ani din viața celebrei romanciere britanice Jane Austen.

O ficțiune care ne oferă o scurtă evadare din cotidian, pe urmele unei lumi care ne-a dat tot ce avem mai bun astăzi, în cultura universală. Acțiunea romanului se petrece cu o sută cincizeci de ani în urmă, în orașul Chawton, în căminul celebrei scriitoare Jane Austen, una dintre cele mai cunoscute romanciere ale Angliei. Casa aparține câtorva rude îndepărtate, împreună cu o moșie aflată în mari dificultăți financiare. Cum ultimele rămășițe ale moștenirii lui Jane Austen par să fie amenințate de dispariție, mai mulți fani ai scriitoarei se unesc, pentru a încerca să păstreze atât casa, cât și restul moștenirii.

O carte pentru toate generațiile

Cartea ne spune povestea înființării, în anii ’40, a unei societăți literare în satul Chawton. Este un roman puternic și emoționant, care explorează tragediile și triumfurile vieții, atât la scară restrânsă, cât și la nivel global. Uimește prin evidențierea generozității și a compasiunii universale, existente în noi toți, „Clubul Jane Austen” este un roman creat astfel încât să rezoneze cu cititorii din toate generațiile, atât prezente, cât și viitoare. „Un debut încântător și memorabil, care ne amintește de limbajul universal al literaturii, precum și de puterea cărților de a uni și de a vindeca”, apreciază Pam Jenoff, autoare de bestselleruri, în The New York Times. 

Natalie Jenner, autoarea bestsellerului internațional „Clubul Jane Austen”, s-a născut în Anglia, dar a emigrat în Canada în perioada copilăriei. A absolvit Universitatea din Toronto. Natalie a fondat librăria independentă Archetype Books în Oakville, Ontario, unde locuiește împreună cu familia sa și cei doi câini.

Bestseller în Canada, în categoria cărților de ficțiune, volumul de debut al lui Natalie Jenner, „Clubul Jane Austen”, a fost publicat în peste cincisprezece limbi.

×
Subiecte în articol: Clubul Jane Austen Natalie Jenner