x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Experienţa „Star Wars” a ajuns la final pentru actorul care îl interpretează pe robotul C-3PO

Experienţa „Star Wars” a ajuns la final pentru actorul care îl interpretează pe robotul C-3PO

14 Dec 2019   •   19:00
Experienţa „Star Wars” a ajuns la final pentru actorul care îl interpretează pe robotul C-3PO
Sursa foto: observator.tv

Experienţa „Star Wars” a ajuns la final pentru Anthony Daniels, actorul britanic care îl interpretează pe robotul C-3PO, odată cu lansarea următorului lungmetraj din această celebră serie cinematografică, informează AFP.

Se numeşte Anthony Daniels, dar puţini spectatori îi cunosc numele şi chipul. De 42 de ani, acest actor britanic îl interpretează pe celebrul robot auriu C-3PO în saga „Star Wars”. O experienţă uneori dificilă, pe care nu şi-a imaginat niciodată că o va realiza pentru o perioadă atât de îndelungată, a dezvăluit actorul, înainte de lansarea filmului „Star Wars: The Rise of Skywalker”.

„Toate aceste filme reprezintă ceva atât de enorm şi de global, încât mintea mea are dificultăţi în a-i aprecia întreaga dimensiune”, a declarat actorul britanic de 73 de ani într-un interviu pentru AFP, înainte de lansarea noului opus din saga „Star Wars”, programată miercuri în Franţa şi vineri în Statele Unite.

Aşteptat cu nerăbdare de spectatori, „The Rise of Skywalker”, al IX-lea film „Star Wars”, va încheia saga originală. El urmează să marcheze, de asemenea, finalul colaborării lui Anthony Daniels cu aceste filme legendare, în care a interpretat cel mai cunoscut robot android din cinematografie, devenind unicul actor care a fost prezent în toate cele nouă lungmetraje lansate în cadrul francizei „Star Wars”.

Este un veritabil record de longevitate pentru acest actor venit din universul teatrului, care nu voia la început să joace în saga „Star Wars„. În 1977, „când agentul meu mi-a vorbit despre americanul George Lucas şi despre science-fiction, nu eram interesat”, a dezvăluit artistul britanic. „Dar, apoi, ea m-a obligat să mă prezint la audiţii”, a povestit Anthony Daniels, care şi-a publicat la sfârşitul lunii octombrie autobiografia, intitulată „I am C-3PO - The Inside Story”.

Două ore pentru costum

„Mi-a plăcut de George Lucas, apoi mi-a plăcut să schiţez personajul şi mi-a plăcut scenariul”, a continuat actorul britanic, care a detaliat în acea carte mai ales provocările fizice şi tehnice cu care s-a confruntat atunci când purta costumul celebrului robot: o armură metalică, inconfortabilă şi care îi limita mişcările, având iniţial nevoie de două ore pentru a îl îmbrăca, înainte ca acest interval să fie redus la „şase minute în prezent”.

C-3PO, robot poliglot şi vorbăreţ, programat pentru a respecta eticheta şi protocolul, cu un stil de mers mecanic şi cu maniere pompoase, a contribuit alături de inseparabilul său companion, robotul R2-D2, la introducerea unor tuşe umoristice în universul filmelor „Star Wars”.

În prezent, „există alte poveşti de spus, alte filme de făcut. Însă C-3PO nu va mai apărea probabil într-un alt mare film. Şi eu cred că el este de acord cu mine în această privinţă”, a subliniat Anthony Daniels.

„Bineînţeles, am fost puţin trist în ultima zi (de filmări), deoarece a fost o experienţă atât de frumoasă”, a adăugat artistul britanic, referindu-se la noul film din saga „Star Wars”, regizat de J.J. Abrams, cineastul care a regizat şi al şaptelea opus din această serie cinematografică.

Noul film, despre a cărui intrigă Anthony Daniels spune - folosind accentul său britanic uşor de recunoscut - că nu are dreptul de a vorbi în public, „încheie această serie într-o manieră frumoasă”.

Totuşi, anumite „experienţe nu au fost mereu la fel de frumoase”, fiind uneori chiar „destul de dificile”, a adăugat el.

Surpriză dezagreabilă

Anthony Daniels, care nu a făcut niciodată un mister din relaţia sa tensionată cu actorul care îl interpretează pe R2-D2, Kenny Baker, nu a ascuns nici faptul că, uneori, i-a fost foarte greu să lucreze în universul acestei francize.

I-a fost greu să accepte să rămână, la fel ca actorii care îi interpretează pe R2-D2 şi Chewbacca, într-un relativ anonimat, în pofida recordurilor de box-office stabilite de filmele „Star Wars”.

La lansarea primului film din serie, „am fost mai surprins decât oricine altcineva de pe acest Pământ”, spune Anthony Daniels, vorbind despre uimirea trăită atunci când a descoperit vocea lui R2-D2 în timpul proiecţiei, deoarece actorul care îl interpreta „nu vorbea deloc” pe platoul de filmare, iar vocea lui a fost în întregime înregistrată într-un studio.

„A fost o surpriză că filmul a avut un atât de mare succes” de box-office, a precizat actorul britanic. A fost şi „o surpriză dezagreabilă că nimeni nu a menţionat faptul că şi eu jucam în acel film”, a continuat Anthony Daniels, care regretă totuşi faptul că nu a participat la evenimentele de promovare a peliculei.

„Nimeni nu m-a intervievat pentru a-mi spune «ai jucat bine» sau orice altceva. Asta a fost neplăcut”, a mai spus el.

Să rămâi necunoscut în contextul în care personajul tău este un star mondial „a fost ceva dificil de trăit la început”, a subliniat starul britanic.

„Însă acum mulţi oameni mă cunosc”, a adăugat el, bucurându-se că nu s-a aflat prea mult timp în prim-planul scenei. „Dacă eşti cu adevărat celebru, poate fi ceva cam bizar, puţin cam greu de suportat”, a concluzionat Anthony Daniels.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: star wars