x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Oscar „trist” şi „lent”

Oscar „trist” şi „lent”

01 Mar 2011   •   18:31

Aproximativ 37,6 milioane de ameri­cani au vizionat gala Premiilor Oscar, care a avut loc duminică sea­ră, la Los Angeles, audienţa înregis­trată de postul ABC, care a transmis ceremonia, fiind în scădere cu 10% faţă de anul trecut, informează Me­diafax care citează Reuters.

Aceasta a fost una dintre cele mai mici audienţe înregistrate de emisiune în ultimii zece ani. Anul trecut, când superproducţia „Ava­tar” a făcut parte dintre filmele no­minalizate, ceremonia a fost vi­zio­nată de 41,7 milioane de telespectatori.

Încercarea organizatorilor galei de a atrage o audienţă mai tânără s-a do­vedit a avea succes, 95% dintre spectatorii de anul trecut cu vârste cu­prinse între 18 şi 34 alegând să ră­mână în faţa televizoarelor du­minică seară. O nouă orientare a or­ganizatorilor a constituit-o ale­gerea în rolul de gazde a doi actori tineri – Anne Hathaway, în vârstă de 28 de ani, şi James Franco, în vârstă de 32 de ani. Totuşi, primele comentarii apărute du­mi­nică seară nu erau flatante pentru acest duo. Roger Ebert, unul dintre cei mai respectaţi cri­tici din SUA, a calificat gala ca fiind „dureros de tristă, lentă şi anostă”. El a deplâns lipsa de legătură emoţională dintre cei doi artişti, conclu­zio­nând: „Este cea mai proastă ceremonie a Osca­ru­ri­lor la care am asistat”.

×
Subiecte în articol: arte film