x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Artistul Nicolae Voiculeţ, concert la Crucea de pe Caraiman

Artistul Nicolae Voiculeţ, concert la Crucea de pe Caraiman

de Luminita Ciobanu    |    11 Sep 2014   •   14:58
Artistul Nicolae Voiculeţ, concert la Crucea de pe Caraiman

Naistul Nicolae Voiculeţ va susţine, alături de orchestra sa şi de invitaţi speciali, un concert omagial adus celor peste un milion de eroi ai neamului, căzuţi în cele două Războaie Mondiale, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la declanşarea primului Război Mondial. Concertul – cu totul special – va avea loc duminică, 14 septembrie, la ora 14:00, de Ziua Crucii, la Monumentul “Crucea Eroilor Neamului” de pe Muntele Caraiman, la baza căruia se află staţiunea Buşteni. Spectacolul de la Crucea Caraiman face parte din turneul “România, din inima ta” desfăşurat de-a lungul acestui an, atât în ţară, cât şi în străinătate. Repertoriul ales de artist va conţine lucrări din repertoriul românesc, printre care Căluşul, Ciocârlia, Doina Speranţei şi altele, însă Nicolae Voiculeţ a compus şi adaptat special pentru acest eveniment câteva melodii.

Evenimentul va fi deschis de Ansamblul de tulnicărese din satul Avram Iancu, judeţul Alba şi de Ansamblul de căluşari de la Slatina. În seara de 14 septembrie va avea loc Conferinţa – Gala Caritabilă “România, din inima ta”, la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Concertul are caracter umanitar, având ca scop acordarea bursei “Fănică Luca”, la 120 ani de la naşterea primului profesor al naiului. La Gala caritabilă, Nicoale Voiculeţ va licita naiul de la concertul de la Crucea de pe Caraiman. Între invitaţii speciali se vor număra Ambasadori ai turismului românesc, oameni de cultură, autorităţi publice centrale şi locale.

Evenimentul “România, din inima ta” urmăreşte creşterea notorietăţii şi furnizarea de informaţii privind obiectivele turistice culturale ale staţiunii Buşteni, ale Munţilor Bucegi şi alte obiective turistice ale României, subliniind legătura dintre muzică şi turism, în special prin nai – instrument al spaţiului românesc.

×