x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica CRĂCIUNUL LA SALA RADIO: Crăciunul tradițional din satul românesc, alături de colindele cântate de Corul Academic Radio

CRĂCIUNUL LA SALA RADIO: Crăciunul tradițional din satul românesc, alături de colindele cântate de Corul Academic Radio

de Magdalena Popa Buluc    |    11 Dec 2019   •   14:04
CRĂCIUNUL LA SALA RADIO:  Crăciunul tradițional din satul românesc,  alături de colindele cântate de Corul Academic Radio

Vă este dor de Crăciunul de odinioară, așa cum se trăia sărbătoarea nașterii Domnului în satul românesc, de la colindatul cu steaua, la mere coapte și miros de cozonac proaspăt?

Lumea plină de farmec a Crăciunului tradițional, cu datinile și colindele strămoșești, este adusă la București prin concertul extraordinar „ÎNCEPEM A COLINDA”, prezentat duminică, 15 decembrie (17.00). Devenit o tradiție Radio România, de 29 de ani consecutiv la Sala Radio, în preajma Sfintei Sărbători a Naşterii Domnului, evenimentul aduce la București cete tradiţionale din diferite zone ale țării: Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Gorj, Harghita, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători - copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi) - dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio momente speciale pe care bucureștenii nu mai au astăzi ocazia să le trăiască de sărbători.

Evenimentul este prezentat de Miruna Ionescu.

 

Marţi, 17 decembrie (19.00), este rândul Corului Academic Radio, dirijat de CIPRIAN ŢUŢU, să vă dăruiască un frumos concert de sărbătoare, intitulat ”FESTUM HIBERNUM”. Seara de la Sala Radio reunește atât colinde românești (Noi umblăm și colindăm, Steaua sus răsare etc.), cât și pasaje din creații închinate Crăciunului, semnate de mari compozitori ai muzicii clasice (Bach, Handel, Poulenc, Britten ș.a).

Îi veți aplauda pe soliștii serii: Alina Bosovici, Dana Caraman, Monica Olteanu, Georgiana Simonov, Cristian Paraschiv, Nicolae Simonov. Evenimentul se va derula cu participarea muzicienilor Maria Bîldea (harpă), Simona Săndulescu (orgă), Liviu Ofițeru, Bogdan Popa, Ștefan Voicu (percuție) și Carmen Săndulescu (pian).

 

×