x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Festivalul IMAGINE, în România

Festivalul IMAGINE, în România

de Catalina Iancu    |    15 Mar 2011   •   19:53

Unul dintre cele mai importante proiecte pe care Jeunesses Musicales International le derulează la nivel mondial, Festivalul IMAGI­NE, va fi organizat începând cu 2011 şi în România, de Elite Art Club UNESCO. Ediţia din acest an se va derula în parteneriat cu trupa byron. Obiectivul principal al evenimentului constă în promovarea tinerilor artişti, prin organizarea unor ample proiecte culturale.

Festivalul IMAGINE este o competiţie live, la care pot participa trupe, ansambluri sau solişti interpreţi din cele mai variate stiluri muzicale – pop, metal, rock, jazz, hip hop, clasic, ska, world, punk. Tinerii muzicieni debutanţi au astfel şansa de a se perfecţiona şi de

a-şi demonstra talentul în faţa pu­blicului larg, în condiţii profesio­nale. Criteriile sunt vârsta (între 12 şi 20 de ani), competenţele muzicale, originalitatea, pregătirea, carisma scenică şi capacitatea de a comunica.

În România, festivalul IMAGI­NE va debuta în luna aprilie, cu perioada de înscrieri în concurs, şi se va încheia la începutul lunii septembrie, la Sibiu, cu un maraton muzical de trei zile. Pe scena am­pla­sată în Piaţa Mare vor urca astfel concurenţii selecţionaţi în semifinală şi finală, precum şi invitaţi speciali: byron, Paradigma şi trupe din Suedia, Belgia, Croaţia, Norvegia, câştigătoare ale ediţiilor naţio­nale ale IMAGINE. Participanţii vor fi invitaţi la jam – sessions şi master classes, susţinute de membrii trupei byron, partener al evenimentului.

×
Subiecte în articol: arte muzica