x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Lucia & Muse Quartet- live pe Overground Showroom pe 30 aprilie

Lucia & Muse Quartet- live pe Overground Showroom pe 30 aprilie

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Apr 2021   •   15:11
Lucia & Muse Quartet- live pe Overground Showroom pe 30 aprilie

Tuturor ne este dor de concerte, de experiența muzicii live, de schimbul de energie dintre scenă și public. Așa că am readus pe scenă cele mai tari trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate, produse de Overground Music, găzduite de Expirat si co-finanțate de AFCN. Periodic, vineri de la ora 20:00, pe Overground Showroom – „Netflixul de concerte” – va avea premiera în exclusivitate câte un concert din seria Showroom Original ⨯ Expirat. Seria continuă vineri, 30 aprilie, la ora 20:00 cu concertul Lucia & Muse Quartet.

Probabil primul star YouTube al României, Lucia a debutat în 2012 cu single-ul „Silence” – acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și legiuni de fani în toată lumea. A semnat cu casa de discuri independentă Global Records în același an, continuând apoi să exploreze un sound indie-pop modern, construindu-și o nișă sonoră proprie și lansându-și albumul de debut „Silence” în 2015.

Mult-așteptatul album următor al Luciei, „Samsara”, lansat în 2018, se prezintă ca o meditație asupra naturii vieții, a morții și a ciclurilor renașterii, toate văzute din diverse perspective. O temă grea pentru un album indie / art-pop este abordată însă într-un fel subtil și luminos; prin vocea ei delicată, dublată de versurile sincere, Lucia reușește să exprime întrebări și experiențe universale, făcând din „Samsara” o călătorie cu care oricine se poate identifica. Dacă adăugăm orchestrațiile cu gust, cu linii bogate de pian, viori elegante și beat-uri electro îndrăznețe, obținem un release de pop contemporan foarte relevant, demn de a sta pe raftul de muzică alături de Birdy, Aurora sau Regina Spektor.

Live, Lucia cântă alături de formația ei, cu bass-ul, tobele, clapele și cvartetul de coarde oferind un cadru cât de poate de expresiv pentru compozițiile ei. Convinge-te urmărind-o și tu vineri, pe 30 aprilie, în concertul Lucia & Muse Quartet – Showroom Original ⨯ Expirat!

 

Seria Showroom Original ⨯ Expirat a debutat cu concertul celor de la Omul cu șobolani, iar în curând urmează să fie publicate noi concerte cu The Kryptonite Sparks, Dimitri’s Bats, Pinholes și alții.

×