x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Pianul Călător și jazz cu Sorin Zlat în a doua zi a Festivalului Româno-American

Pianul Călător și jazz cu Sorin Zlat în a doua zi a Festivalului Româno-American

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Iul 2020   •   20:03
Pianul Călător și jazz cu Sorin Zlat în a doua zi a Festivalului Româno-American

Proiectul ”Zilele Muzicale Româno-Americane” a deschis seria de festivaluri culturale ale orașului cu două evenimente deosebite: Concertul ”O harpă de poveste” și ”Anotimpurile” de A. Vivaldi - o co-producție Filarmonica de Stat Sibiu - Teatrul de Balet Sibiu. Festivalul continuă joi, 2 iulie cu alte două propuneri - ”Pianul călător” cu pianistul Horia Mihail și concertul de jazz cu ”Sorin Zlat Quintet”. Ambele concerte se vor desfășura pe scena amplasată pe Esplanada Sălii Thalia.

”Pianul Călător” va cânta la Sibiu în 2020 în aer liber pentru un public dornic de emoție live, după o primăvară înghețată, pentru un public care așteaptă ca muzica clasică sa revină la viață. Horia Mihail va cânta joi 2 iulie 2020 pe Esplanada Sălii Thalia, cu începere de la ora 19, un repertoriu care marchează aniversarea Beethoven 250, pe clapele pianului călător. Pianul călător a reprezentat practic o reinventare a mea din punct de vedere profesional şi nu numai, fiindcă, dacă îmi aduc bine aminte, în 2010, înainte de prima ediție a Pianului călător, aveam la activ un singur recital solo într-o perioadă de 10 ani, poate chiar şi mai mult de 10 ani. Așa că a fost în primul rând o provocare pe care am acceptat-o şi care s-a dezvoltat în timp într-un fel de a fi din punct de vedere profesional. Mai mult decât atât, Pianul călător a devenit un brand, apreciat de tot mai mulți oameni, lucru care m-a făcut să îmi dau seama că ceea ce facem este bine” a declarat pianistul Horia Mihail.

 

Jazz-ul revine în programul evenimentelor organizate de Filarmonica de Stat Sibiu prin intermediul Quintet-ului Sorin Zlatt, joi, însă de la ora 21. Grupul Sorin Zlat Quintet a luat ființă în anul 2008. De-a lungul timpului pianistul Sorin Zlat a colaborat cu diverși muzicieni de jazz în acest proiect, în prezent componența grupului fiind următoarea: Sorin Zlat Jr. (pian) , Mihaela Alexa (voce), Sorin Zlat Sr. (saxofon), Alexandru Marin (contrabas) și Iulian Nicolau (tobe). Concertul ”The Great American Songbook” va cuprinde o selecție dintre cele mai îndrăgite standarde de jazz compuse de muzicieni celebri precum Cole Porter, George Gerswhin, Nat King Cole, Victor Young, Jimmy Heath, Johnny Green și mulți alții.

×