x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Radio România Muzical, în juriul premiilor ICMA

Radio România Muzical, în juriul premiilor ICMA

de Magdalena Popa Buluc    |    05 Dec 2019   •   14:38
Radio România Muzical, în juriul premiilor ICMA

În urma invitației sosite din partea președintelui International Classical Music Awards (ICMA) și a aprobării Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, Radio România Muzical va face parte, începând cu anul 2020, din juriul care acordă prestigioasele premii ICMA, unele dintre cele mai importante premii din industria discografică europeană, pentru  muzica clasică.

Premiile ICMA au fost decernate începând din anul 2011, înlocuind premiile MIDEM de la Cannes, a căror istorie a început în anii șaizeci ai secolului XX. România, prin Radio România Muzical, face parte pentru prima dată din acest juriu.

Premiile ICMA sunt acordate de o asociație cu membri reprezentând publicații și radiouri având ca specific muzica clasică: Andante (Turcia), Crescendo Magazine (Belgia), Das Orchester (Germania), Deutsche Welle (Germania), Gramofon (Ungaria), MDR Kultur (Germania), Musica (Italia), Musical life (Rusia), Musik und Theater (Germania), Opera (Londra), Radio Orpheus (Rusia), Pizzicato (Luxemburg), Polskie Radio Chopin (Polonia), Radio 100.7 (Luxemburg), Res Musica (Polonia), Rondo Classic (Finlanda), Scherzo (Spania), Unison (Croația), IMZ (Austria).

Radio România Muzical, parte a corporației publice Radio România, a fost înființat în 1997 și este unicul post românesc de radio dedicat muzicii clasice. Partener al celor mai importante evenimente muzicale românești, Radio România Muzical este și postul european la care pot fi ascultate cele mai multe spectacole și concerte în direct din oferta Uniunii Europene de Radio. Un adevărat reper al calității în mass-media românească, Radio România Muzical servește Valoarea, printr-o selecție atent construită de muzică universală și românească, în înregistrări de arhivă sau de ultimă oră. Radio România Muzical și-a asumat și rolul de formator, prin proiectele “Ascultă 5  minute de muzică clasică” sau “Moștenitorii României muzicale”, prin concertele în spații neconvenționale pe care le organizează.

Reprezentând Radio România Muzical, din juriu a fost invitată să facă parte Cristina Comandașu, jurnalist cu o îndelungată experiență, de peste 17 ani, în realizarea de emisiuni având ca tematică discurile de actualitate. În prezent, ea realizează săptămânal la Radio România Muzical emisiunea Music box, în care prezintă cele mai noi și interesante titluri apărute la  nivel internațional. Cristina Comandașu este și inițiatoarea proiectului “Discurile anului” disponibilă pe site-ul www.romania-muzical.ro, care reunește toate discurile în premieră difuzate într-un an la Radio România Muzical, din care, la final de an, se aleg cele mai reprezentative titluri.

Președintele Juriului ICMA, Remy Franck: "Sunt foarte bucuros să urez bun venit postului Radio România Muzical și Cristinei Comandașu. Cu competența și cunoștințele ei, doamna Cristina Comandașu va aduce un impuls important activităților noastre și va ajuta în susținerea misiunii noastre de a promova excelența muzicală bazată pe realizări ieșite din comun. Radio România Muzical este al cincilea membru din Juriul ICMA care face parte și din Uniunea Europeană de Radio." 

×