x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Unirea Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti”. Ediție omagiu, la 200 de ani de la nașterea lui Cuza

Unirea Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti”. Ediție omagiu, la 200 de ani de la nașterea lui Cuza

22 Ian 2020   •   14:02
Unirea Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti”. Ediție omagiu, la 200 de ani de la nașterea lui Cuza

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Casa Artelor "Dinu Lipatti”, vă invită în data de 24 ianuarie 2020, între orele 19.00-22.00, să sărbătoriţi Unirea Principatelor Române realizată sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la a cărui naștere se împlinesc 200 de ani.

Vineri, 24 ianuarie 2020, de la orele 19.00, sunteţi așteptaţi să vedeți expoziția specială intitulată "Unirea Principatelor Române - 24 ianuarie 1859. 200 de ani de la nașterea domnitorului Alexandru Ioan Cuza”, dar și pe cele permanente "Dinu Lipatti - viața și opera”, "Familia Lipatti și prietenii”. Veți avea ocazia să ascultați Înregistrări celebre din creația marilor compozitori români, iar în Salonul de Muzică va fi proiectat filmul "Unirile Românilor”, episodul al 2-lea, realizat și produs de istoricul Radu Găină. Documentarul "Unirile Românilor”, lansat de TVR Internațional, a fost difuzat în anul 2018 pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Evenimentul va continua de la orele 20.00 cu Recitalul Extraordinar de muzică românească susținut de violonista Simina Croitoru și de pianistul Alexandru Burcă, în Salonul de Muzică. Simina Croitoru provine dintr-o familie de muzicieni, fiind a doua generație de violoniști. Este membră în Orchestra Națională Radio, susține recitaluri și concerte pe scene importante din București și nu numai, alături de majoritatea orchestrelor filarmonice din țară, Orchestra Filarmonicii George Enescu, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Simfonică București sau orchestre din străinătate. Pianistul Alexandru Burcă este angajat al Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian”. Din anul 2005 colaborează cu muzicieni și artiști renumiți, susținând concerte în țară și străinătate în calitate de solist sau în cadrul mai multor ansambluri de muzică de cameră sau orchestre, dar și ca acompaniator al unor cunoscuți soliști de operă și operetă. În program au fost incluse bijuterii muzicale românești din toate perioadele artistice, semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Dinu Lipatti, Paul Constantinescu, Bela Bartok, Filip Lazăr, Mircea Chiriac, Constantin Dimitrescu, Constantin C. Nottara, Grigoraș Dinicu, Eugen Cuteanu, Sile Dinicu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

 

×