x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Pădurea urbană de brazi ”altfel” și spectacol cu Gașca Zurli

Pădurea urbană de brazi ”altfel” și spectacol cu Gașca Zurli

05 Dec 2019   •   14:54
Pădurea urbană de brazi ”altfel” și spectacol cu Gașca Zurli

Ne-am gândit să aducem o pădure la Timișoara. Cu ajutorul direct al copiilor, într-un pretext creativ și ecologist deopotrivă.

 

Singura publicație jurnalistică informativ-educativă destinată copiilor, ȘTIRI PENTRU COPII, împreună cu parteneri de nădejde – Muzeul Național al Banatului și Fundația 360° 

cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, anunță demararea proiectului care generează o Pădure Urbană în curtea Bastionului Maria Theresia. Fiind în preajma Crăciunului, vom prezenta o pădure de brazi cum nu s-a mai văzut în România. Și mai mult decât atât.

 

Sunt aproape 300 de ”brazi” care se nasc, chiar zilele acestea, fără ca nici măcar o singură crenguță să fie ruptă sau tăiată. Elevi din nouă instituții de învățământ preuniversitar (Montessori Haus, Școala Gimnazială nr. 19, Liceul de Arte Plastice, Colegiul Național Bănățean, Liceul Ortodox ”Sfântul Antim Ivireanul”, Colegiul Tehnic ”Azur”, Liceul Tehnic ”Emanoil Ungureanu”, Liceul Teoretic ”Socrates”), alături cei de la cercurile Palatului Copiilor și de studenții de la specializarea Design a Facultății de Arte a Universității de Vest din Timișoara au început, săptămâna trecută, să ”construiască” Pădurea.

Elevii și tinerii vor avea ocazia să își crească și să își împodobească după bunul plac această pădure magică ecologică, plină de bucurii și zâmbete. O pădure a viitorului pe care și-l imaginează, sau pe care îl trăiesc deja. Din ce? Din orice, ideea este să recicleze orice e posibil de reciclat. Există o singură condiție: să își ducă la maxim creativitatea, pentru că nu există limite de exprimare.

”Scopul acestei Păduri Urbane de ”brazi” este să activăm creativitatea celor tineri, să le amintim că, de fapt, au libertate deplină să își pună în operă imaginația. La fel de important, ne-am dorit să îi facem atenți la unul din marile subiecte globale: ecologia. În acest moment, întreaga lume trebuie să înțeleagă că viitorul ne aparține doar în măsura în care ne implicăm activ pentru protejarea naturii. Iar aici vorbim și de reciclare, o chestiune cu care trebuie să ne deprindem de le cele mai fragede vârste. Stă în puterea noastră să avem un oraș frumos, curat, și, mai departe, să avem o țară și o lume în care să trăim civilizat”, a declarat Georgeta Petrovici, redactorul-șef ȘTIRI PENTRU COPII, inițiatoarea evenimentului.  

Timp de trei săptămâni Pădurea Urbană va fi construită, iar miercuri, 18 decembrie, de la ora 17,00, invităm timișorenii la o plimbare printre brazi și la un spectacol cu Gașca Zurli, oferit de organizatori.

×