x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Pe Scena 5 a Naționalului ieșean, premiera online: „Sindromul Quijote”, spectacol-lectură

Pe Scena 5 a Naționalului ieșean, premiera online: „Sindromul Quijote”, spectacol-lectură

de Magdalena Popa Buluc    |    25 Mai 2020   •   15:23
Pe Scena 5 a Naționalului ieșean, premiera online: „Sindromul Quijote”, spectacol-lectură

Miercuri, 27 mai, de la ora 18:00, pe SCENA 5 a Teatrului Național Iași, va fi difuzată online premiera spectacolului-lectură: „Sindromul Quijote” de Carmen Dominte, în regia lui Radu Ghilaș. Producția face parte din proiectul LECTURI³, demarat anul trecut, în noiembrie, și desfășurat lunar, la Teatru³, până la suspendarea spectacolelor cu public.

Spectacolul-lectură îi are în distribuție pe Dumitru Georgescu, Doina Deleanu și Adi Carauleanu.

Montaj video: Vlad-Paul Ghilaș

Muzică: Elysium-„Dark Sewer”

Kamil Korpikiewicz

Dragoș Cohal

Producția poate fi vizionată pe canalul de YouTube al Naționalului ieșean și pe pagina sa de Facebook.

Proiectul LECTURI³  este realizat de Teatrul Național Iași în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași (Filit) și „Alecart”. El a fost inițiat din dorința de a promova dramaturgi români contemporani din România și din Republica Moldova, de a face cunoscute publicului piesele lor de teatru prin montarea unor spectacole-lectură, la Teatru³.

Carmen Dominte, autoarea piesei selecționate:

„Definițiile sunt întotdeauna incomplete, oricât aș încerca să mă încadrez în patternul obișnuit, m-am născut, am trăit și am experimentat, mereu va fi ceva care lipsește. Aș fi vrut să scriu despre mine dar m-am trezit scriind despre ceilalți și mi s-a părut firesc să povestesc despre ei ca și cum aș spune despre mine. În fiecare secundă începe o altă poveste ce se poate intersecta cu toate variante posibile de scriere, tot așa cum printr-un punct poate trece o infinitate de linii.

Cum viața mea a fost mai întâi un punct care a devenit apoi o linie, am pus în el toată imaginația mea până s-a transformat în realitate. Acum nu știu dacă cele două se mai disting între ele, și poate nici nu contează acest fapt, pentru că toate poveștile sunt oricum realități imaginate de fiecare din noi, în orice punct trăit.”

Dramaturgul Carmen Dominte a primit Premiul „Cea mai bună carte a anului”, oferit de Asociația Scriitorilor din București, domeniul Dramaturgie pentru volumul „Orașul de nisip”, în 2014.

Dintre piesele care îi poartă semnătura, amintim: „Tărâmul vrăjit”, „Lumea lui Paparin”, „Bye-Bye America”, „Luna abțibild”, „Paganini nu mai locuiește aici”.

 

×