x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Tompa Gábor, cu un nou spectacol la San Diego

Tompa Gábor, cu un nou spectacol la San Diego

de Maria Sârbu    |    21 Feb 2013   •   17:26
Tompa Gábor, cu un nou spectacol la San Diego

Un discipol al şcolii româneşti de regie, Tompa Gábor, directorul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a montat în Statele Unite spectacolul “Astă seară se improvizează” de Luigi Pirandelo, o producţie a Companiei UC San Diego Theatre&Dance. Premiera are loc vineri, 22 februarie, la Sala Mandell Weiss a Teatrului La Jolla Playhouse din San Diego. Regizorul a lucrat în echipă cu Natalie Khuen (decor), Tijana Porobic (costume), Chris Lundahl (lumini) şi Melanie Chen (sunet). Distribuţia îi include pe actorii Jack Mikesell, Katie McGehee, Michael Hammond, Regan Linton şi William Hodgson.

Acesta nu e primul spectacol al lui Tompa Gábor la San Diego, unde el este, din 2007, director de program la Facultatea de Regie a Universităţii California. În 2008 a pus în scenă, la Departamentul de Teatru al amintitei universităţi, “Tango” de Mrozek, în 2009 – “Woyzeck” de Büchner (La Jolla Playhouse-Potiker Theatre). În 2010 a regizat “Ruins True”, un spectacol produs The Sushi Center for the Urban Arts şi teatrul său din Cluj, iar în 2011 şi-a pus semnătura pe spectacolul de operă “Dido şi Aeneas” de Purcell, creat la Bach Collegium din San Diego.

Numărul spectacolelor regizate de Tompa Gábor, începând cu 1981, când a terminat IATC Bucureşti, este foarte mare. Numai în străinătate au văzut lumina rampei peste 20 de titluri semnate de el.

×
Subiecte în articol: Tompa Gabor