x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cu cât se vinde o piele de ministru

Cu cât se vinde o piele de ministru

de Adrian Cercelescu    |    22 Apr 2021   •   07:49
Cu cât se vinde o piele de ministru

În comparație cu dinozaurul politic cu care s-a aliat, USR tocmai a absolvit școala primară și se luptă acum cu clasa a 5-a. Dar ce elev genial! Abia a terminat cu dezvoltarea vorbirii și uitați-vă în ce hal stăpânește arta eufemismului.  

El nu spune că vrea să împartă puterea de la egal la egal cu gigantul PNL; el spune „centralizarea deciziilor”. Nu zice că n-are nimeni voie să dea afară miniștri USR; zice „evaluare de comun acord”. 

Eufemismul maxim, înghițit copy/paste de toate site-urile, a fost „demiterea premierului”. Ținând cont că asta înseamnă căderea guvernului, nici nu știi ce să admiri mai mult: ce scump îi vinde pielea lui Vlad Voiculescu sau cum și-a dezvoltat tupeul. Adică îl faci iresponsabil pe Cîțu pentru că a evacuat un ministru, în timp ce tu trântești guvernul cu totul?

Sigur, elevul USR dintr-a 5-a mai are și scăpări. Să ceri, după patru luni de guvernare, un calendar al reformelor cu care ai câștigat alegerile e ca și cum ai recunoaște că până acum te-ai sfâșiat pe ciolan. 

Aproape că te și bucuri când mai face o poznă. Înfiorătoare sunt dovezile de maturitate. Renumărarea de la Sectorul 1 pare să arate că progresiștii au câștigat alegerile în stil regresist, cu mai puține voturi decât adversarul. Și, de aici, o întrebare care îți sperie imaginația: cum ar fi arătat scandalul politic de acum, dacă toate astea ar fi fost comise de PeSeDe? 

×