x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Halucinații, în PLUS, ale junelui USR-ist

Halucinații, în PLUS, ale junelui USR-ist

de Serban Cionoff    |    23 Ian 2021   •   20:32
Halucinații, în PLUS, ale junelui USR-ist

V-ați închipuit,cumva, că după ce s-a umplut de ridicol afirmând că, dacă ar fi trăit în zilele noastre, Eminescu ar fi susținut niște aberații propagandistice ale USR-PLUS, deputatul Iulian Bulai și-a revizuit atitudinea și s-a apucat de lucruri mai serioase? Ei bine, aflați că v-ați înșelat! Ca dovadă, foarte recentul comentariu,postat pe pagina sa de Facebook, despre mitingul de protest de la Moscova, miting în care un mare număr de oameni și-au exprimat protestul categoric față de arestarea lui Aleksei Navalnîi. Subiect de cert interes în legătură cu care junele  parlamentar lansează câteva afirmații să le spunem elegant ,,deplasate’’, care,cu siguranță, îi compromit bunele intenții.

De pildă, dorind să întărească ideea că protestatarii din Pizza Pușkin sunt deciși să înfrunte orice obstacol sau amenințare pentru a-l apăra pe Navalnîi, Iulian Bulai scrie că la Moscova au fost – 50 de grade! Ceea ce este o enormitate, de vreme ce la Polul Nord, astăzi, se înregistrau -24 grade Celsius, iar, pentru mâine, prognoza mergea la- 28 de grade. Asta ca să nu mai spun că, tot azi, la Moscova, au fost în jur de 2 grade!

Fără doar și poate, protestatarii care și-au asumat, cu multă demnitate și cu mare curaj, toate riscurile pentru acțiunii lor, merită respect nostru, cu atât mai mult cu cât, protestând împotriva arestării lui Alekesei Navalnîi și a soției sale, ei protestează și împotriva încălcării drepturilor omului, indiferent sub ce formă s-ar produce și cine ar fi cel care a ordonat-o. De ce mai avea Iulian Bulai nevoie de o asemenea gogoașă propagandistică. Gogoașă răsuflată pe care, sincer să fiu, nu am mai întâlnit-o publicată decât pe vremea războiului rece, atunci când presa proletkultistă înfiera hiena imperialistă și cozile ei de topor, apelând la fantasmagorice relatări cu pretenție că sunt făcute ,,de la fața locului’’? Își dă,măcar acum, seama Iulian Bulai ce grave, impardonabile prejudicii de imagine aduce prin gogomănia cu cele -50 de grade înregistrate, azi, la Moscova, impresionantului protest public al apărătorilor drepturilor omului?

 Din păcate, aceasta nu este singura afirmație fără rost și fără noimă pe care junele propagandist USR-PLUS o susține în textulețul postat pe Facebook.  Mai departe, el tună și fulgeră împotriva oligarhilor corupți și a criminalilor lui Putin, pe care îi avertizează că ,,nu au ce căuta între noi’’. Citești și pur și simplu te crucești! Cine sunt, cu nume și prenume, acești oligarhi și criminali ai lui Putin și ai regimului său care au încercat sau vor încerca să vină în România, convinși fiind că, în acest fel, își vor pierde urma?Are Iulian Bulai o listă a lor? Și, dacă o are, de ce nu o face publică? Întreb nu din simplă curiozitate, ci pentru ca să știm și noi, opinia publică, pe cine să luăm la rost pe chestia asta…

 După aceste susțineri, care pur și simplu intră în sfera delirului  propagandistic, autorul vine și ne spune că avem urgentă nevoie de o Lege Magnițschi. Mai precis, de o reluare a proiectului de lege pe care el și Cristian Ghinea l-au mai supus aprobării Parlamentului dar a fost respins. Desigur de PSD! Care PSD este foarte probabil ca, în logica sui generis a domnului Iulian Bulai să fie bănuit și de legături cu mai sus-menționații oligarhi și criminali ai lui Putin. Nu de alta, dar precedentul a fost creat de însuși pseudo-președintele Klaus Iohannis, care, acum câțiva ani, acuza fosta conducere a partidului, că ,,a făcut cine știe ce înțelegeri secrete cu evreii’’.De unde nu ar fi exclus cu desăvârșire să decurgă o altă suspiciune(rezonabilă, nu-i așa?) și anume că tot ,,ciuma roșie’’ i-ar putea primi cu brațele deschise pe oligarhii corupți  și criminalii lui Putin? ,,Ciuma roșie’’, desigur, că la altcineva cu siguranță nu s-a gândit domnul USR-isto -PLUS- ist.

 Cât privește Legea Magnițki, despre care face vorbire Iulian Bulai, reamintesc faptul că această lege, promulgată în anul 2012 de către președintele Obama,le interzice să intre în Statele Unite oficialilor ruși implicați în asasinarea contabilului Serghei Magnițki,cel care descoperise fraude care duceau undeva, foarte sus și care, odată făcute publice, puteau aduceau grave prejudicii regimului. Prin extensie de sferă, aceeași interdicție operând  și în cazul altor oficiali care au încălcat drepturile omului. Interdicție care propunea să fie instituită și în țara noastră actul normativ redactat de Iulian Bulai și Cristian Ghinea. Document asupra oportunității și, mai ales, a urgenței adoptării căruia nu am pregătirea să mă pronunț, așteptând ca pe subiect să se pronunțe specialiștii.

  În schimb, pot și trebuie să mă întreb dacă aceasta este urgența-urgențelor, atâta vreme cât guvernul coaliției din care face parte și USR-PLUS, partidul care l-a trimis în parlament pe Iulian Bula, ba încă l-a făcut și ditamai șef de comisie, refuză să mărească salariile și pensiile pretextând că suntem în plină campanie împotriva Coronavirusului. Campanie pe care vai de măiculița noastră cum și cu ce consecințe nefericite o gestionează guWERNul Chiriașului din dealul Cotrocenilor!Așa încât, nu pot încheia fără să pun  o întrebare pe care, cu siguranță, și-o pune orice om cu toate țiglele pe casă:oare ce o fi fost în mintea lui Iulian Bulai atunci când s-a decis să  difuzeze, în social media, un asemenea mesaj?

Hai, dacă ar fi făcut treaba asta în miezul verii, parcă-parcă ar mai fi avut o scuză, că deh ,,căldură mare’’ vorba lui nenea Iancu. Dar așa, în plină iarnă, zău că nu văd ce anume circumstanțe atenuante putem să îi mai acordăm.   

                                                                                  

×