x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Inimă de necuvântătoare 

Inimă de necuvântătoare 

de Florin Condurateanu    |    12 Aug 2020   •   07:30
Inimă de necuvântătoare 

Planeta a răsunat de hohote de râs când a văzut imaginile unei întâmplări pline de haz neaşteptat. În apropierea Berlinului există o pădure unde se face şi nudism: printre copaci, nemţi mai nonconformişti se prăjesc la soare fără nimic pe ei. Imaginea arată un bărbat alergând de mama focului în pielea goală după un mistreţ cu doi pui care-i furase laptopul. Ce-o fi avut de gând să facă porcul mistreţ cu computerul din punga neamţului nimeni nu ştie. Sălbăticiunile ies din pădure după hrană, dar mistreţul a ales computerul nudistului german, care cu toată alergătura în fundul gol nu şi-a recuperat calculatorul. Universul simţirilor animalelor este fabulos, candori, fidelităţi, iubiri netrădate faţă de oamenii de alături. A impresionat lumea largă imaginea de pe internet cu un căţel care nu se mişcă de pe malul mării, stă şi la apusul soarelui la locul de pe plajă unde stăpânul lui s-a aruncat în valuri şi nu s-a mai întors. A mişcat sufletele tuturor dăruirea pe care i-a arătat-o un câine băieţelului pierdut în pădure, l-a încălzit cu corpul lui pe copil, ferindu-l de îngheţ noaptea, până l-au găsit pe micuţ în viaţă, datorită devotamentului căţelului.
Poţi să mai băşcăleşti patrupedele fără stăpân. Un om al străzii a fost luat cu Salvarea şi dus la spital, medicii şi toţi oamenii au rămas impresionaţi că trei câini ai nimănui, cu care omul străzii îşi împărţea bucata de pâine, l-au aşteptat la intrarea în spital până când camaradul lor de viaţă grea a fost externat. 
Oamenii cu suflet bun sunt depistaţi când iubesc necuvântătoarele, e sentiment curat de bunătate, dragoste fără interese, fără bani, doar simţire adevărată. Strălucitoarea actriţă de revistă Cristina Stamate iubea florile şi păsările. Hrănea toţi porumbeii ce poposeau pe balconul artistei. „Fetele de la magazinul din colţ îmi zic nebuna care cumpără grăunţe pentru păsărele, cu sacul. Eu, Cristina, îi recunosc după zgomotul făcut de fiecare pe pervazul metalic al balconului. Mi-e drag de un porumbel – băiat frumos, care o hrăneşte şi o protejează pe iubita lui, o porumbiţă slabă şi urâţică!”.
 

×