x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Mirabela Dauer: „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”

Mirabela Dauer: „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”

de Florin Condurateanu    |    13 Iul 2020   •   07:10
Mirabela Dauer: „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”

Doar Dan Spătaru a mai atins o asemenea performanţă, orice cântec interpretat de el devenea rapid şlagăr, bun al mulţimilor. Aceeaşi realizare excepţională a obţinut-o şi Mirabela Dauer, toate piesele ei sunt fredonate de români, când se aude prima strofă din cântecele lansate de Mirabela toată lumea ridică privirea şi se opreşte câteva minute din activitate. Nu numai dramatismul din vocea gravă a Mirabelei captivează lumea, ci şi sufletismul pe care-l sădeşte în fiecare cântare, Mirabelei îi iese sufletul din piept dăruindu-se unei melodii. Îşi aşază toată fiinţa ei pe portativul cântecului. „Mi-ar fi părut rău să fi plecat aşa devreme, mai aveam multe trăiri frumoase în suflet. Chiar şi dacă aş fi plecat, tot lăsam celorlalţi lucrurile frumoase, calde din inima mea!”.

Acum 3 ani, Mirabela Dauer a traversat un episod teribil de rău din soarta ei, o boală gravă i-a pus viaţa în pericol. Dar Mirabela a izbândit, a revenit cu aceeaşi pasiune şi cu acelaşi har în a aduce bucurii românilor prin arta ei. A fost excepţional operată de doctorul Cristian Surcel, unul dintre cei mai valoroşi chirurgi în urologie, o vreme vicepreşedinte al Societăţii Internaţionale a Tinerilor Chirurgi Urologi. Am realizat zeci de emisiuni la televiziune cu medicul Cristian Surcel, a explicat limpede medicina rinichilor. Medicul primar doctor Cristian Surcel i-a îndepărtat Mirabelei rinichiul grav atacat de boala gravă şi situaţia este sub control, Mirabela a revenit la forma ei dinainte.

Mirabela Dauer s-a născut într-o familie de evrei. Într-un anumit moment al destinului ei, Mirabela a trecut la religia ortodoxă creştină, s-a botezat în ortodoxismul îmbrăţişat de majoritatea românilor. „Am simţit mereu că cineva acolo Sus se află cu mine, medicii, apropiaţii au fost îngerii care m-au păzit!”. Niciodată Mirabela Dauer nu a intenţionat să plece din Ţară.

Pe cât de iubită este de milioanele de români, Mirabela Dauer a fost ghinionistă în relaţiile cu bărbaţii: „I-am menajat, i-am înconjurat cu dragoste, dar nu a ieşit!”. Mirabela Dauer mi-a spus că se grăbeşte, o doamnă venită din America să o serbeze pe mama ei a rugat-o să vină şi să-i cânte mamei de onomastică. Mirabela era cel mai frumos cadou! 

×