x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Noi vrem asfalt 

Noi vrem asfalt 

de Adrian Cercelescu    |    13 Mai 2021   •   07:20
Noi vrem asfalt 

Modestia o să-i termine într-o bună zi pe miniștrii lui Cîțu. O jumătate de an, de când Uniunea Europeană le tot dă cu PNRR-urile în cap, ne-au lăsat să credem că sunt făcuți grămadă. Și, când colo, ei...

 

Ne-a explicat chiar ministrul Proiectelor Europene ce făceau de nu-i înțelegea nimeni de la Bruxelles: încercau să le spună că România vrea bani să se redreseze după 30 de ani de făcut nimic, nu după un an de stat în casă, ca restul lumii. 

 

De exemplu, zice ministrul, nouă ne trebuie autostrăzi, dar UE crede că deja le avem și ne spune: „Nu asfalt! Șine!” Șine în România, unde biletul de tren e ca mandatul de arestare pe 24 de ore?  Ar trebui să mai treacă o generație, ca să ne iasă din sânge frica de CFR. Șine în țara oamenilor care vor ceva pe motorină și libertatea de a sta bară în bară 24 de ore? 

 

Ciudat e că avem problema asta tocmai la Transporturi, unde comisar european e nu numai cineva din România, dar și cineva din partidul lui Cîțu. Oare cât trebuie să stai la Bruxelles ca să uiți cum e treaba pe-aici?

 

Guvernul va trebui să se mulțumească cu trei ratări de PNRR, pentru că la sfârșitul lunii e termenul final de predare. Urmează însă exact cinci ani în care administrația românească va avea de ratat pe îndelete 29 de miliarde de euro.

×