x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Pas cu pas, pe urma sacilor cu voturi de la Sectorul 1

Pas cu pas, pe urma sacilor cu voturi de la Sectorul 1

de Serban Cionoff    |    20 Apr 2021   •   17:49
Pas cu pas, pe urma sacilor cu voturi de la Sectorul 1

Aseară, vijelioasă după cum îi este felul, doamna Clotilde Armand i-a transmis lui Marcel Ciolacu, președintele PSD, că va merge pe urma fiecărui leu pe care, zice domnia sa, PSD l-a furat de la cetățeni. Amenințare care vine după ce președintele PSD a comentat informația că, în urma investigațiilor realizate de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, a rezultat că alegerile pentru funcția de primar al Sectorului 1 au fost câștigate de către Daniel Tudorache. Ceea ce înseamnă  că declararea doamnei Clotilde Armand ca primar al sectorului este nulă și neavenită,deoarece, în urma renumărării voturilor, Daniel Tudorache a obținut  cu 1360 mai multe sufragii!   

 Foarte adevărat, știrea circulă pe canale social media, dar cu mențiunea  că a fost obținută pe surse și că se așteaptă ca, foarte probabil miercuri, să avem confirmarea sau infirmarea sa oficială. La fel de adevărat fiind și faptul că Marcel Ciolacu nu a mai avut răbdare să aștepte atestarea scorului electoral și a anunțat că, în situația în care se adeverește că adevăratul câștigător al alegerilor a fost Daniel Tudorache,  partidul al cărui lider este va declanșa procedurile pentru organizarea unui referendum pentru alegerea unui nou primar al Sectorului  Sabie a lui Damocles pe care marcanta membră a USR nu vrea să o simtă planând deasupra capului său, așa că a procedat cum știe dânsa mai bine. Adică, amenințând, strigând „hoții!”și aruncând grele sudalme înspre tabăra adversă. Cam târzior, însă, avântul pe care distinsa doamnă amenință să îl ia mergând „pe urma fiecărui leu pe care PSD i-a furat de la cetățeni”, atâta vreme cât, încă din februarie anul curent oamenii legii au plecat, as cu pas, pe urma sacilor cu voturi de la sectorul 1…

 Numai că, după cum spuneam, până când nu vom avea o comunicare oficială a rezultatelor investigațiilor declanșate din inițiativa procurorului Sorin Iașinovschi din cadrul SSIJ, acest avans de 1360  de voturi sau poate chiar ceva mai mare stă sub semnul ipotezei, așa că, în mod normal, nu ar trebui ca doamna Clotilde Armand să pună  la suflet treaba asta. Teamă îmi este,însă, că, în cazul de față, știrea cu pricina nu este decât cireașa de pe tort! (Nota bene:vă rog să observați că am scris „cireașa de pe tort” și nu „bomboana de pe colivă”, spre nu fi, mai pe urmă, acuzat cum că îi cobesc distinsei doamne!)

 Tort care, mai degrabă, aduce a bombă cu ceas pentru doamna(încă) primar al celui mai mănos sector al Capitalei scumpei noastre patrii. Dovada cea mai recentă că,în realitate, este vorba despre o acumulare de tensiuni și de stări conflictuale, o face respingerea de către Consiliul Local al sectorului a proiectului de buget pe anul 2021 pe care domnia l-a înaintat Consiliului sectorului. De fapt, respingerea  pentru a doua oară într-o săptămână a proiectului de buget! Eșec în toată regula care își are originea în conflictul deschis care există-și  nu de azi de ieri-între doamna primar și consilierii PNL, printre altele și ca urmare a desființării a trei servicii locale și a suplimentării cu un post a numărului de viceprimari. Decizii personale și abuzive ale doamnei primar pe care Tribunalul București le-a desființat, dar doamna primar refuză să se conformeze. Ar putea fi, la prima vedere, doar un conflict surprinzător, atâta vreme cât USR, partidul emblemă al doamnei Clotilde, și PNL fac parte din alianța guWERNamentală. Surprinzător, însă, numai la prima vedere, dat fiind faptul că, la această oră, se poartă intense și aprinse negocieri la vârful celor două partide, plus UDMR, pentru a depăși criza acută și a salva ce mai ar fi de salvat din această alianță curat contra naturii încropită de către pseudo-președintele Klaus Iohannis.

 Este, așadar, perfect explicabil  de ce starea conflictuală de la sectorul 1 și, mai ales, răsturnarea de situație pe care ar produce-o confirmarea oficială a avansului de 1360 de voturi pe care Daniel Tudorache le are față de Clotilde Armand în competiția pentru funcția de primar al sectorului, nu mai pot fi considerate doar  subiecte de importanță  locală. Dimpotrivă, validarea oficială a acestui rezultat, căreia s-ar prea putea să îi urmeze și un referendum pentru alegerea unui nou primar în urma demiterii doamnei Clotilde, ar fi, în realitate, o nouă și foarte grea piatră de moară pentru coaliția de guWERNare. Așa după cum, în eventualitatea foarte puțin probabilă că nu a fost decât o informație eronată, asta nu ar face decât să întărească suspiciunea publică asupra corectitudinii și a bune credințe a împărțitorilor de dreptate. În ambele eventualități, existând un dublu perdant: USR, partidul-fanion al doamnei Clotilde Armand și coaliția de guWERNare. Entități cheie în evoluția omului politic și a primarului Clotilde Armand,dintre care cel puțin una s-ar foarte putea să își ia mâna de pe doamna iubire, bibelou de porțelan. Persoană publică de certă factură conflictogenă, din specia care i-a dat politicianismului carpto-pontico-dâmbovițean pe fostul președinte Traian Băsescu și pe actualul pseudo-președinte Klaus Iohannis.         

 Se spune, pe canale neoficiale firește, că vinovați pentru deciziile foarte  hazardate și profund eronate ale doamnei primar Clotilde Armand ar fi și niște sfătuitori de taină,persoane care îi  gâdilă orgoliul și așa exacerbat și îi ațâțâ pornirile belicoase. Dar, până și în această situație,doamna Clotilde Armand, ca jucător pe piața politicii, ar fi trebuit să știe cât de riscant este să deschizi,concomitent, două sau mai multe fronturi și,în acest fel, să faci din foștii adversari de până mai ieri, aliați împotriva unui dușman comun.

 De prisos, desigur, să mai precizez cine ar putea să fie acesta, în cazul de față.           

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand dan tudorache