x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Politicienii lui Ucigă-l Toaca

Politicienii lui Ucigă-l Toaca

de Serban Cionoff    |    25 Ian 2021   •   21:23
Politicienii lui Ucigă-l Toaca

Astăzi, deputata USR-PLUS Cristina Prună a făcut o declarație care a consternat și a revoltat mulți oameni cu frica lui Dumnezeu. Adică a spus că au existat preoți care au murit fiindcă nu au purtat mască, încredințați că Dumnezeu îi va apăra de virus! Nu știu ce a fost în mintea tinerei parlamentare atunci când a articulat asemenea vorbe netoate, dar ceea ce se putea înțelege era că nu întotdeauna  Dumnezeu îi ajută pe cei ce își pun speranțele în el și nici chiar pe slujitorii săi. Ce ar rezulta dacă am continua discursul Cristinei Prună îmi este  aproape imposibil să mă gândesc și să spun…   

De bună seamă, ne putem întreba dacă această declarație televizată a deputatei Cristina Prună este doar o mare neghiobie și că,pur și simplu, a vorbit gura fără ea sau, mult mai grav, este o blasfemie premeditat recitată într-o emisiune difuzată pe un canal de televiziune?Blasfemie care se înscrie într-o lungă serie de asemenea atacuri împotriva credinței și, în mod special, împotriva Bisericii Ortodoxe Române lansate de către propagandiști ai USR-PLUS. Începutul l-a făcut, prin octombrie 2016 dacă îmi aduc bine aminte, un alt june militant al partidului, Bogdan Rădulescu, la acea vreme vicepreședinte al USR Cluj, care a vorbit despre „relația dintre infecta clasă politică și mizerabila Biserică Ortodoxă”. Nemernicie pentru care CNCD i-a aplicat o amendă în valoare de 2000 de lei. Tot o amendă, de data asta de 5000 de lei, i-a aplicat CNCD în septembrie 2020 lui Andrei Caramitru, după ce acesta a declarat,tot fără rușine și fără frică:”chestia asta numită BOR este o organizație criminală, retrogradă,retardată , coruptă” care „nu are NICI o legătură cu Biblia și cu credința. NICI UNA”.

 Asemenea netrebnicii mai fiind debitate de către același personaj și cu alte prilejuri. Ca de exemplu, în octombrie 2020, după ce Patriarhul Daniel a criticat restricțiile impuse de guWERNanți dreptcredincioșilor care doreau să meargă la moaștele Sfintei Paraschieva și, după aceea, a fost posibilă o relativă relaxare.”Wohooo- a trâmbițat Andrei Caramitru- s-a dat drumul la moaște FĂRĂ BULETI’N”. Pentru ca,după aceea, individul să insinueze că ar exista o legătură între pelerinajul la moaște și cele 4000 de cazuri noi de infestare cu Covid-19 înregistrate în aceeași perioadă. Din păcate, inventarul unor asemenea nenorocite ziceri cu care  Andrei Caramitru atacă Biserica Ortodoxă și religia strămoșească este mult mai încărcat, iar această ură viscerală, fără leac, vine încă de pe când clama că închiderea bisericilor(firește, a bisericilor ortodoxe) este „leacul împotriva virusului”.

  Nu este întâmplător nici faptul că un alt purtător de mesaj al USR-PLUS, deputatul Iulian Bulai, care se declară „creștin catolic practicant”, aberează că „familia sfântă și atipică din Nazaret reușește să treacă peste foarte multe greutăți, depășind tiparele clasice”. Acel așa-numit caracter „atipic” despre își care debitează el halucinațiile progresiste constând în faptul că Iisus Hristos ar fi „un copil dintr-o familie ciudată, are o „mamă surogat” și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea”. Pentru ca  mai nou și mai nou, deputata UR-PLUS, Cristina Prună să debiteze acele murdare vorbe despre preoții care nu au purtat mască, iar Dumnezeu nu i-a ajutat!

 În aceste împrejurări, să ne mai mire faptul că, la Cotroceni,la  solemnitatea depunerii jurământului,parlamentari sau miniștrii membrii ai USR-PLUS, desigur în urma unei indicații primite de la vârfurile partidului, nu au jurat pe Biblie? Nu ne mirăm, luăm act! În schimb, este cazul să ne îngrijoreze  foarte serios indiferența cu care asistă la asemenea nefaste acte împotriva bisericii și a credinței persoane și asociații care, altminteri, nu pierd nici-o ocazie pentru a se auto-proclama că reprezintă elita societății democratice și moderne în arealul carpato-pontico-dâmbovițean. Aceiași care nu scapă nici-o ocazie și se prezintă ca fiind cel mai în drept să îi răzbune pe preoții și credincioșii care au căzut victime ale prigoanei comuniste.

 Drept pentru care nu pot să închei decât cu următoarea întrebare: ceea ce spun și scriu acești politicieni ai lui ucigă-l toaca  nu este tot un fel de prigoană împotriva bisericii, a credincioșilor și a slujitorilor săi, în special împotriva Bisericii Ortodoxe Române? Firește, numai că, de data aceasta, este o prigoană mârșav ascunsă sub frazeologia progresismului, a corectitudinii politice și a globalismului fără frontiere.

×
Subiecte în articol: Cristina Prună