x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Turcan - leapșa pe prostie

Turcan - leapșa pe prostie

de Adrian Cercelescu    |    28 Iul 2021   •   07:10
Turcan - leapșa pe prostie

Lovitură istorică primită de baronul Samuel von Brukenthal, cel mai mare sas pe care l-a văzut Sibiul, după Klaus Iohannis. Exact la 300 de ani de la nașterea fostului guvernator al Transilvaniei, dacă scrii Brukenthal, Google ți-o arată pe Raluca Turcan.

 

Bietul baron zăcea luni în celebrul său anonimat, mort de la 1803, când lui Turcan i-a trecut prin cap să-i ureze „La mulți ani!”. Internetul a scos un hohot de râs. Dar reacția lui Turcan a fost de manual politic.

 

Politicianul român nu recunoaște niciodată că a greșit. În caz că nu pică pe rezultat în probleme de tip 1 + 1, el va critica cifra 2 și va anunța o reformă în aritmetică.

 

Prinsă că a urat viață lungă unui mort, Turcan n-a ezitat că ne facă pe toți părtași la stupizenie și să-l mai târască și pe poetul național.

 

Mai întâi a dat unei minciuni valoare de adevăr: „Spunem «La Mulți Ani, Mihai Eminescu», în fiecare an de 15 ianuarie”. Apoi a folosit ex-minciuna ca argument logic: E! Cum îi spunem toți lui Eminescu, așa îi spun și eu lui Brukenthal.

 

Dar Turcan nu se putea opri aici, pentru că era în plină leapșa pe prostie. În aceste cazuri, prostia trebuie dată mai departe dușmanului politic. Așa s-au trezit PSD-iștii pomeniți aiurea în episodul „La mulți ani, Samuel” - ca hoți de doctorate după absolvirea a 4 clase.

 

Oricum, cei 300 de ani de la nașterea lui Brukenthal au picat prost, pentru că Raluca Turcan, deputată de Sibiu, era tocmai la Constanța, ocupată cu măcelul din PNL. În vremuri mai bune, ar fi fost în circumscripție, să-i cânte „Mulți ani trăiască!” la mormânt. 

×