x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Urmașul lui Pristanda numără steagurile PNL

Urmașul lui Pristanda numără steagurile PNL

de Serban Cionoff    |    28 Sep 2020   •   20:43
Urmașul lui Pristanda numără steagurile PNL

Vă miră cumva faptul că președintele Klaus Iohannis nu a mai așteptat ca Biroul Electoral Central să comunice rezultatele definitive ale alegerilor din 27 septembrie și a ieșit azi, la orele 18 fix trecute, să proclame „victoria majoră a PNL și a dreptei”, la pachet cu „cele mai slabe rezultate electorale ale PSD”? Mie unul nicidecum! Dimpotrivă, m-aș fi mirat dacă persoana cu biroul în Dealul Cotrocenilor ar fi așteptat ca rezultatele finale să fie comunicate în mod oficial și abia după aceea ar fi ieșit pe sticlă să ne spună ce și cum crede domnia sa că trebuie să facem de acum înainte. Mai precis până când vor avea loc alegerile parlamentare, adică atunci când dorește cu maximă ardoare ca PSD să devină istorie.

 Fără doar și poate, așa ar fi procedat un președinte al României care recunoaște și respectă ceea ce scrie în Legea fundamentală a țării, dar nu și propagandistul șef al PNL și al guWERNului său. Persoana publică de cel mai înalt nivel care știe foarte bine că  în scumpa noastră patrie nici o minune nu ține mai mult de trei zile. Ceea ce înseamnă că, după ce nația va fi depășit stadiul impactului emoțional provocat de scorul electoral, oamenii vor începe să ia la bani măruți cifrele și să își pună întrebări despre cum vor gestiona noii aleși trebile comunităților locale. Situație în care,s-ar foarte putea ca aburii euforiei să se risipească și să lase loc unor serioase semne de întrebare. Semne de întrebare care vor începe de la realitatea că, potrivit datelor disponibile la ora actuală, PSD-ul nu a prea este în picaj, de vreme ce are 20 de președinți de consilii județene, față de 17 cât a obținut PNL, iar USR… nici unul.  După care, cu siguranță, vor urma alte și alte întrebări, una mai incomodă decât alta. Așa că pe repede înainte a ieșit în față propagandistul Klaus Iohannis, ca să ne dea azimuturile pe care le-ar dori însușite de către marele public. Bineînțeles, fără a mai pune alte întrebări incomode…

 Numai că, fie și din împrejurarea că PSD are 20 de președinți de consilii județene, adică jumătate din totalul pe țară, ajungem la concluzia că, astă seară, nu a cuvântat domnul președinte Klaus Iohannis, ci doar un simplu  urmaș al lui Ghiță Pristanda! Adică un cineva care,desigur, nu număra steagurile, ci cifrele alegerilor de ieri. Folosind , însă, aceeași viciată tehnică de numărare, doar să îi iese socoteala dorită.Că  asta este  o socoteală mincinoasă, se înțelege de la sine, asta nici că mai contează. Vorba aceea: „pupă-i în bot și papă-le tot”.

 Cam asta aș avea de consemnat după recitativul de la ora 18 al demnului președinte Klaus Iohannis, de fapt un recitativ al unui brav urmaș al lui Ghiță Pristanda. Plus întrebarea: cine să fie noul Fănică Tipătescu în fața căruia se numără steagurile? Pardon, scorul electoral!    

×