x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Româncă paraolimpică la baschet, agresată de un italian rasist

Româncă paraolimpică la baschet, agresată de un italian rasist

13 Iul 2020   •   20:37
Româncă paraolimpică la baschet, agresată de un italian rasist

Atleta paraolimpică Beatrice Ion activează în echipa naţională a Italiei de baschet pe două roţi. Ea este studentă în anul al doilea la Facultatea de Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Teramo şi se pregăteşte să devină jurnalistă. Duminică seara, ea a avut parte de primul său breaking news.

Beatrice Ion a fost victima unei agresiuni pe fond rasist din partea unui italian care i-a ameninţat familia. Discuţia a pornit de la faptul că Beatrice e nevoită să parcheze maşina în faţa casei din cauza handicapului sever de care suferă. 

Italianul care închiriase o casă de vacanţă în vecinătate a fost deranjat că Betrice nu foloseşte parcarea comună şi externă. Ca să-i de o lecţie, i-a blocat ieşirea lasându-şi bicicletele în spatele maşinii lui Beatrice. La rugămintea de a le muta, italianul a raspuns cu injurii la originea familiei de români. I-a trimis în ţara lor şi l-a luat la pumni pe tatăl fetei care a ajuns la spital cu nasul şi obrazul spart. 

Atleta paraolimpică a simţit că este de datoria ei să facă publică întâmplarea şi a fost luată cu asalt de presa din peninsulă.

„M-am gândit că nu puteam să nu vorbesc pentru că aceste lucruri se întâmplă în fiecare zi şi e bine ca lumea să ştie ce se întâmplă pentru că de cele mai multe ori, pare că doar noi străinii suntem cei care facem lucruri urâte dar nu e adevărat”, a spus Beatrice Ion. (Mediafax)

×