x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Agenția Mondială Antidoping dezvoltă noi teste bazate pe sânge uscat

Agenția Mondială Antidoping dezvoltă noi teste bazate pe sânge uscat

04 Oct 2019   •   11:49
Agenția Mondială Antidoping dezvoltă noi teste bazate pe sânge uscat

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat că dezvoltă noi teste antidoping, bazate pe picături uscate de sânge. Nouă metodă ar putea fi indroduse la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 de la Beijing. Au fost stabilite două grupuri de lucru, care şi-au început deja activitatea, unul dedicat prelevărilor şi transportului eşantioanelor, iar celălalt însărcinat cu analizele şi conservarea acestora.

AMA a semnat protocolare de colaborare cu şapte organizaţii antidoping (OAD), între care agenţiile americană (USADA), elveţiană, australiană, chineză, japoneză, precum şi Agenţia de controale internaţionale (ACI) şi Comitetul Internaţional Olimpic.

"Începând din martie 2019, un comitet director supervizează evoluţia acestui proiect, în vederea punerii la punct a unor teste de detectare pe baza picăturilor uscate de sânge, care să poată fi aplicate în analizele de rutină, la timp pentru Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2022, de la Beijing", se arată în comunicatul agenţiei.

"Participanţii la acest proiect au convingerea că testele de depistare pe baza picăturilor uscate de sânge ar putea schimba datele pentru comunitatea antidoping", a declarat Olivier Rabin, unul dintre responsabilii AMA.

Printre avantajele posibile ale noilor teste se numără simplificarea prelevării de eşantioane, fiind necesară doar o picătură de sânge din deget pentru testare, costurile mult mai mici pentru transportul eşantioanelor, spaţiul mult mai redus necesar pentru păstrarea eşantioanelor, precum şi reducerea degradării acestora.


AGERPRES

×
Subiecte în articol: teste antidoping