x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Cercetătorii din China au descoperit două tipuri de coronavirus

Cercetătorii din China au descoperit două tipuri de coronavirus

05 Mar 2020   •   12:22
Cercetătorii din China au descoperit două tipuri de coronavirus

Cercetătorii din China au descoperit că cel puțin două forme ale noului coronavirus ar putea cauza infecții la nivel mondial, transmite CNBC.

Cercetătorii de la Universitatea Peking și Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că o formă mai agresivă a noului coronavirus ar fi fost întâlnită în 70% dintre mostrele analizate, în timp ce 30% au fost generate de un tip de coronavirus mai puțin grav, se arată într-un studiu preliminar, publicat marți.

Forma agresivă a virusului a fost găsită predominant în stadiile incipiente ale epidemiei, în Wuhan, regiunea unde COVID-19 a apărut prima dată, anul trecut.

Prevalența virusului mai agresiv s-a redus după începutul lunii ianuarie 2020, au adăugat cercetătorii. 

Cu toate acestea, cercetătorii au atras atenția că studiul este încă „foarte limitat” și au subliniat că va fi nevoie de cercetări ulterioare pentru a putea înțelege mai bine evoluția și epidemia infecției cu COVID-19.

Studiul a fost publicat la scurt timp după ce Organizația Mondială a Sănătății a confirmat că virusul a infectat peste 93.000 de oameni pe plan mondial și a dus la decesul a cel puțin 3.100 de persoane.

Concluziile studiului au fost publicate, marţi, în National Science Review, jurnalul Academiei de Ştiinţe din China.
 

 

×
Subiecte în articol: coronavirus cercetatori China