x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Coronavirus. Simptomele care determină dacă un pacient are sau nu nevoie de atenție medicală

Coronavirus. Simptomele care determină dacă un pacient are sau nu nevoie de atenție medicală

08 Apr 2020   •   10:11
Coronavirus. Simptomele care determină dacă un pacient are sau nu nevoie de atenție medicală

Pentru majoritate pacienților confirmați cu coronavirus, simptomele sunt ușoare la început. În primele două zile, în mod obișnuit, pacienții se confruntă cu febră, tuse seacă, dificultăți de respirație, dureri musculare și oboseală, transmite Business Insider.

Dacă simptomele se înrăutățesc, acest lucru se întâmplă, în mod normal, între cinci și 10 zile.

În majoritatea cazurilor, pacienții cu coronavirus din Wuhan și Wenzhou, China, s-au prezentat la spital la o săptămână după apariția primelor simptome.

Potrivit cercetărilor, doctorii sunt de părere că prima săptămână este decisivă în a determina dacă un caz o să devină sau nu sever.

Un studiu efectuat pe 85 de pacienți care au murit în Wuhan a determinat faptul că apariția rapidă a dificultăților de respirație poate fi un semnal de alarmă al faptului că boala poate fi fatală. Majoritatea pacienților incluși în studiu au murit din cauza incapacităților respiratorii.

Doctorul infecționist Megan Coffee, din New York, a afirmat că pacienții trebuie să fie atenți la anumite simptome care pot determina dacă au nevoie de atenție medicală imediată.

„În mod normal le spun oamenilor că atunci când întâmpină dificultăți în a repira și le este greu să traverseze o cameră, să urce niște scări sau să ducă o propoziție la final, înseamnă că se confruntă cu o formă mai severă”, a spus Megan Coffee pentru publicația menționată.

×
Subiecte în articol: coronavirus simptome