x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Laborator de teste Majoritatea oamenilor au pierdut controlul asupra datelor personale

Majoritatea oamenilor au pierdut controlul asupra datelor personale

13 Mai 2019   •   00:56
Majoritatea oamenilor au pierdut controlul asupra datelor personale

Două persoane din trei nu ştiu cine deţine datele lor în mediul online, iar două din cinci părinţi nu ştiu ce date există acolo despre copiii lor, potrivit unui raport publicat de producătorul rus de soluţii de securitate cibernetică Kaspersky Lab.

"De la adrese de e-mail la numere de telefon şi de la locuri de muncă la date de naştere, există o cantitate alarmantă de date despre noi în mediul online.

Europenii au pierdut şirul locurilor pe unde au călătorit datele lor personale, al companiilor şi al platformelor ce deţin informaţii despre identităţile lor sau chiar al locurilor unde există date despre copiii lor", se arată în comunicat.

Kaspersky Lab a anunţat că incubatorul pentru start-up-uri al companiei lansează o versiune Beta a serviciului său de audit de date personale, creat special pentru a le da utilizatorilor ocazia să afle ce informaţii despre ei există în lumea online.

După un studiu asupra a peste 7.000 de utilizatori din Europa, Kaspersky Lab a descoperit că pierderea controlului asupra datelor personale este o chestiune cu impact asupra majorităţii europenilor.

"Sunt mai multe motive, iar rezultatele arată că 64% dintre respondenţi nu ştiu toate locurile unde sunt stocate datele lor personale pe web. Mai rău, ......................

Citește mai departe AICI

×